Osterc: Najboljše leto v moji karieri

Foto: Žurnal24
Napadalec Hit Gorice Milan Osterc je v 35 kolih slovenskega nogometnega prvenstva zabil že 23 zadetkov in je prvi strelec prvenstva, Goričani pa po njegovi zaslugi na pragu Evrope.
Oglej si celoten članek

Milan Osterc ima pred zadnjim krogom slovenskega nogometnega prvenstva na vrhu lestvice strelcev 8 zadetkov prednosti pred prvim zasledovalcem Draganom Jeličem iz Maribora.

34-letni nogometaš pred sezono ni pričakoval, da bo kralj strelcev: "Nisem pričakoval, da bom dosegel toliko zadetkov. Po jesenskem delu sem potiho pričakoval, da lahko končam med tremi najboljšimi strelci. Spomladi sem zadel skoraj na vsaki tekmi. Za menoj je morda najboljša sezona v moji karieri."

Tudi po zaslugi njegovega zadetka za zmago s 3:1 na zadnji tekmi proti Nafti je Gorica pred zadnjim krogom na tretjem mestu lestvice, ki prihodnje leto vodi v Evropo. "Spomladi smo igrali dobro. Vse tekme, razen proti Olimpiji, smo odigrali na zelo visokem nivoju. Predvsem nismo prejemali poceni zadetkov kot jeseni. V zadnji tekmi proti Rudarju odločamo sami, ali bomo končali kot tretji," pravi Osterc in dodaja, da vrtnice v Velenju ne bodo igrale na rezultat in bodo čim prej poskušali doseči zadetek.

Foto: Žurnal24 Milan Osterc je za slovensko reprezentanco igral med leti 1997 in 2002 ter doseg



Ostercu se konec sezone izteče pogodba s kockarji, po vsej verjetnosti pa zapušča klub: "Možnosti, da ostanem, so zelo majhne. Klub je v težkem finančnem položaju, vodstvo pa se nagiba k pomladitvi ekipe. Večina nosilcev bo klub zapustila, sam pa imam še vedno višje nogometne cilje," pravi napadalec, ki ima na mizi kar nekaj ponudb iz tujine in Slovenije: "Če se bom odločil za igranje v tujini, bo to zaradi financ, zaradi družine pa si želim igrati v Sloveniji."

Zelo glasne so govorice, da naj bi se zanj ogrela ljubljanska Olimpija, ki ima z novim stadionom velike ambicije. "Imam več ponudb slovenskih klubov. Če bom igral še naprej v slovenski ligi, bom tako ali tako igral na novem stadionu," na vprašanje o prihodu v zmajevo gnezdo odgovarja Prekmurec, ki je v sezoni 1999/2000 za zeleno-bele odigral 16 prvenstvenih tekem in zabil šest zadetkov.

Glede na to, da je z naskokom najboljši strelec slovenskega prvenstva, nas je še zanimalo, če je pričakoval povabilo selektorja Matjaža Keka v izbrano vrsto? "Po pravici povedano, klica nisem pričakoval. Glede na igre, ki sem jih prikazal, pa bi si zagotovo zaslužil tudi kakšen klic selektorja," pogovor zaključuje Osterc, ki je v reprezentančnem dresu v obdobju med letoma 1997 in 2002 v 44 tekmah zbral osem zadetkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.