Osupljivo razkritje: s tem je Messi zapečatil svojo zgodbo v Barçi

Foto: Epa
Foto: Epa
Sedemkratni osvajalec zlate žoge je leta 2021 po odmevnem prestopu k PSG-ju končal več kot dve desetletji trajajoče poglavje v Barceloni.
Oglej si celoten članek

Prestop Lionela Messija je bil eden najodmevnejšihh športnih dogodkov preteklega leta, zdaj pa na dan prihajajo nove podrobnosti o propadlih pogajanjih s katalonskim nogometnim velikanom.

Španski El Mundo je objavil korespondenco med Argentinčevim agentom in očetom Jorgejem Messijem ter nekdanjim izvršnim direktorjem kluba Oscarjem Grauom.

Elektronska sporočila so bila izmenjana leta 2020 oziroma eno leto pred iztekom Messijeve takratne pogodbe.

Foto: Mundo Deportivo

Barcelona je stremela k čim prejšnjemu podaljšanju sodelovanja s prvim zvezdnikom, vendar so pogajanja padla v vodo, potem ko je takratni predsednik Josep Maria Bartomeu zavrnil dva od Messijevih devetih pogojev.

Katalonci so leto kasneje poskusili znova, a so se načrti porušili zaradi pomanjkanja finančnih zmogljivosti ob naraščajočem dolgu kluba. Messi je takrat celo pristal na 50-odstotno znižanje plače, vendar so imeli ob omejitvah v zvezi s finančnim fair-playem v klubu zvezane roke.

Ko so pravni strokovnjaki dognali, da Messi ne more igrati zastonj, tudi če bi želel, je bila selitev drugam neizbežna.

Foto: Twitter Leo Messi Barcelona slovo

S tem se je končala 21-letna era argentinskega superzvezdnika v klubu, za katerega je zabeležil 778 nastopov ter zbral 672 golov in 303 podaje. Z Barco je osvojil 35 lovorik, vključno s štirimi naslovi lige prvakov in desetimi ligaškimi kronami.

Kot je razvidno iz objavljenih dokumentov, je Messi leta 2020 od Barcelone zahteval triletno podaljšanje pogodbe, kar je bil samo eden izmed že omenjenih devetih pogojev. Seznam objavljamo v celoti.

Seznam zahtev Lionela Messijaa:
1. Triletno podaljšanje pogodbe
2. Zasebna loža na Camp Nouu za njegovo družino in družino Luisa Suareza
3. Bonus za podaljšanje v višini 10 milijonov evrov
4. Odprava odkupne klavzule
5. Povračilo denarja zaradi znižanih plač v času covida-19 (+ obresti)
6. Zasebno letalo med božičnimi prazniki
7. Višanje plače v skladu z višanjem davkov
8. Osebni asistent
9. Provizija za njegovega brata

Kje se je zataknilo?

Po poročanjih španskih medijev je takratni predsednik Bartomeu pristal na sedem od devetih pogojev. Zataknilo se je pri tretji in četrti točki.

Barça je v luči finančne krize zavrnila plačilo bonusa v višini 10 milijonov evrov, prav tako pa ni pristala na odpravo odkupne klavzule. Ta je znašala 700 milijonov evrov, Messijev oče pa je predlagal znižanje na simboličnih 10.000 evrov, kar bi Argentincu dalo tako rekoč neomejene možnosti pri izbiri bodočega delodajalca.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.