Osvojil Everest in 300 tisočakov

Foto: Žurnal24 Črni petek je pustil velike posledice. (Foto: Žurnal24)
Prvi turnir Everest Poker ONE je dobil Julian Kabitzke, ki je za zmago na Glavnem turnirju, v svoj žep pospravil zavidanja vrednih 300 tisoč evrov. A pred finalno mizo ni nihče stavil nanj.
Oglej si celoten članek

Pretekli konec tedna je v znamenitem monaškem Salle des Palmiers potekal prvi turnir Everest Poker ONE. Turnir z zagotovljenim nagradnim skladom kar 1.000.000€ je že v svoji krstni izvedbi postregel z bogato udeležbo (221 tekmovalcev), kopico zanimivega dogajanja in zmagoslavjem mladega Nemca Juliana Kabitzkeja, ki je za zmago na Glavnem turnirju, v svoj žep pospravil zavidanja vrednih 300.000 evrov. A pred začetkom finalne mize Glavnega turnirja, Kabitzke ni bil tisti Nemec, na katerega so vsi stavili, saj je ta na finalko prišel šele s tretjim največjim kupom žetonov, medtem ko sta naskok na naslov z boljšega izhodišča začenjala njegova rojaka Debus in Sander.

Alexander Debus, ki je že tako imel pred seboj največ žetonov, pa je tudi najbolje začel z nastopi na finalki, saj je predvsem na račun rojaka Marca Sanderja, kmalu prišel do novih žetonov in svoj naskok pred najbližjim zasledovalcem in kasnejšim zmagovalcem Kabitzkim, povečal na 5:2. Da se je ta prednost začela zmanjševati pa je Julian poskrbel kar sam, ki je najprej zrežiral izločitev Francoza Marcusa Bevanda (9. mesto – 26.350€), nato pa med gledalce poslal še Sanderja (8. mesto – 37.000€). Slednji je v svoji zadnji igri vse upe polagal na , medtem ko je njegov nasprotnik v rokah držal par kraljic. Po nizkem flopu je izgledalo, da bo Kabitzke gladko dobil tudi ta obračun, ko je na mizi nato pristal as in tehtnico prevesil na stran drugega Nemca. A s tem drame še ni bilo konec, saj je vse na svoje mesto postavila prav zadnja skupna karta, ki je Julianu podarila tris kraljic in ga vrnila v boj za končno zmago.

Na 7. mestu (47.500€) je turnir končal edini preostali Britanec Adrian Ashton, ki se je s nesrečno zaletel v . Tudi ta igra pa je bila polna preobratov, saj sta s skupnimi kartami oba igralca sestavila svoj tris, pri čemer pa je krajšo na koncu potegnil Ashton, ki se je moral po tej igri posloviti. Edini preostali spletni kvalifikant Julien Pouchain iz Francije je bil naslednji, ki je ostal brez svojih žetonov, potem ko se je zapletel v obračun z Avstralcem Joelom Doddsom. Francoz je bil s svojim parom kraljic sicer dolgo boljši od Avstralca z , vendar je prav river stvari spet postavil na glavo. Skupne karte so namreč tehtnico prevesile na stran Avstralca, ki je tako na koncu sestavil prepotrebni par in pokončal Francozove upe na končno zmagoslavje (6. mesto – 58.000€).

Še en igralec, ki se je opekel s kraljicami, je bil zadnji preostali francoski adut - Xavier Carruggi (5. mesto – 75.000€). Njegova izločitev pa je bil še bolj čudna kot preostale, saj je bil Carruggi tudi še na flopu, ko so žetoni romali v igro, v dobrem položaju proti Debusu in to kljub temu, da je ta z tu sestavil par devetk. Razmerje moči sta namreč močno premešali poslednji dve skupni karti – in , ki sta Nemcu podarili celo full house, Francoza pa poslali med gledalce. Največje ime te finalne mize je bil zagotovo italijanski član Full Tiltove ekipe Alessio Isaia, ki je v preteklosti večkrat že dokazal, da se dobro znajde tudi v težkih situacijah. A tudi on tokrat ni bil kos kombinaciji vročih Nemcev in slabih kart, tako da na koncu ni mogel izvleči drugega kot 4. mesto (90.000€) do katerega je prišel, potem ko se je na koncu z zaletel v koga drugega kot Nemca Alexandra Debusa.

Edini, ki je lahko držal korak z obema Nemcema, je bil Avstralec Joel Dodds, ki se jima je večino finalke pametno izogibal, kar pa je postalo nemogoče, potem ko so v igri za zmago ostali le še oni trije. Avstralec se je obema sicer dobro upiral skorajda eno uro, nato pa napravil napako ko je zarinil z , saj je prav v tistem trenutku Julian Kabitzke v rokah zagledal in njegovo stavo seveda ekspresno izenačil. Skupne karte tokrat niso spremenile razmerja moči, kar je pomenilo, da bo Dodds domov odhajal bogatejši za 112.000€, medtem ko sta se za naslov lahko udarila oba Nemca – Debus in Kabitzke.

Pred sklepnim dejanjem turnirja, je bil v boljšem položaju Debus, ki je imel pred seboj kar 4,26 milijona žetonov, medtem ko jih je imel njegov izzivalec Kabitzke le slabih 2,38 milijona. A tudi tako občutna prednost ni bila dovolj za mirno končnico, saj je Julian nasprotniku hitro dal vedeti, da mu ne namerava prepustiti zmage in je nato v naslednji uri in pol igre počasi lomil nasprotnika, dokler ni dvoboja naposled le zaključil sebi v prid.

Do končne odločitve je nato prišlo v igri, v kateri je ob skupnih kartah 10-8-3 Debus zarinil z 10-7, Kabitzke pa je s parom rdečih kraljic, njegovo stavo zlahka izenačil. Preostali skupni karti sta nato zgrešili oba igralca, kar je bila voda na mlin vodilnega Nemca, ki je tako prišel do svoje prve velike turnirske zmage in 300.000€, medtem ko se je moral Alexander Debus zadovoljiti z osvojenim 2. mestom in 170.000€ nagrade.

Naj kot zanimivost za konec omenimo le še to, da se je v svoji novi vlogi tokrat širši poker javnosti predstavil tudi nekdanji francoski selektor Raymond Domenech, ki pa podobno kot na nogometnih zelenicah, tudi na bež mizah kluba Salle des Palmiers ni zabeležil odmevnejšega rezultata.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.