Otrok Drogba prvi strelec lige

Foto: Žurnal24 Chelsea prvak pokal Didier Drogba prvi strelec

Your browser doesn’t support HTML5 video

Chelsea je postal prvak, Didier Drogba pa je bil zvezda uničenja Wigana (8:0). Sezono je končal s hat-trickom in 29 goli. Je igralec kola in dobitnik angleške zlate kopačke za najboljšega strelca.
Oglej si celoten članek

Didier Drogba je sezono Premier League končal z 29 goli, tremi več od Wayna Rooneyja in tako dobil angleško zlato kopačko za prvega strelca. Pred tekmami zadnjega kola sta bila z napadalcem Manchester Uniteda izenačena in tako si je željan zlate kopačke na nedeljski tekmi privoščil neprimerno potezo. Ko je Chelsea v prvem polčasu dobil enajstmetrovko, jo je želel izvesti sam, a je dobil prednost Frank Lampard. Igralec Slonokoščene obale ni odreagiral najbolj športno in se po tekmi zato tudi opravičil. "Razumem, da je dobil prednost, a bil sem razočaran, saj smo vodili 1:0 in sem želel doseči gol. Nisem bil vesel, a sem kasneje ugotovil, da sem naredil napako in je bilo prav, da je streljal Frank." Nekdanji angleški nogometaš Jamie Redknapp, ki je bil ob polčasu gost televizije Sky Sports, je Drogbaja označil za velikega otroka.

Pomiril se je na najboljši možni način – s tremi zadetki v drugem polčasu. "Frustracije sem zamenjal za še bolj agresivno igro in tako sem dal tri zadetke. Sem zelo ponosen, da smo osvojili naslov prvaka. To je še posebej lepo za naše navijače. Vsi smo veseli, jaz pa še toliko bolj, ker sem dobil zlato kopačko, še posebej če vemo, da januarja sploh nisem igral." Če prištejemo Drogbajeve zadetke še iz ostalih tekmovanj, jih je letos dal že 36. Lahko doda še kakšnega, saj v soboto igrajo še finale pokala FA s Portsmouthom, ki je bil minuli vikend izločen iz Premier League.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.