Ottawa in Chicago že v konferenčnem polfinalu

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V Ligi NHL so ponoči odigrali tri dvoboje prvega kroga končnice prvenstva. Hokejisti Ottawe Senators in Chicago Blackhawks so bili uspešni na peti tekmi končnice ter s skupnim izidom 4:1 v zmagah napredovali v konferenčni polfinale.
Oglej si celoten članek

Ottawa Senators je s 6:1 v gosteh povsem nadigrali Montreal Canadiens, Chicago Blachhawks pa so bili doma s 5:1 boljši od ekipe Minnesota Wild. Pittsburgh Penguins so doma s 4:0 zasenčili New York Islanders ter v seriji povedli s 3:2 v zmagah, Pingvine od napredovanja v naslednji krog končnice loči le še zmaga.

V Los Angelesu bodo v noči na soboto na domači led dvorane Staples Center stopili branilci Stanleyjevega pokala, hokejisti Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem na čelu. Kralji so sinoči počivali, branilce lovorike po zaostanku z 0:2 pa le še zmaga loči od napredovanja. Po dveh porazih v uvodnem delu končnice so kralji vendarle znova ujeli šampionsko formo ter v peti tekmi v gosteh s 3:2 po podaljšku zlomili odpor St. Louis Blues, zdaj jih čaka prva priložnost za konferenčni polfinale in to na domačem ledu.

Končnica NHL, izidi:

Vzhod, četrtfinale:

Montreal Canadiens : Ottawa Senators 1:6  /1:4/
Pittsburgh Penguins : New York Islanders 4:0  /3:2/

Zahod, četrtfinale:

Chicago Blackhawks : Minnesota Wild 5:1  /4:1/

/X:Y/ – izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.