"Outsiderji" želijo znova presenetiti

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Slovaki so v zadnjem kolu predtekmovanja izločili svetovne prvake Italijane. Zdaj pa jih v osmini finala čakajo Nizozemci, ki jih želijo presenetiti in pripraviti novo presenečenje.
Oglej si celoten članek

V ponedeljek ob 16. uri se bosta na stadionu Moses Mabhida v Durbanu v osmini finala pomerili Nizozemska in Slovaška. Medtem ko so Nizozemci na tem SP kljub trem zmagam uprizorili nekakšen zadržani start, pa so Slovaki na drugi strani izločili "veliko" Italijo. V Slovaški ekipi je tudi Robert Vittek, s tremi goli eden vodilnih strelcev tega SP.

"Slovaki so se dobro odrezali. Takšne ekipe kot je Italija ne premagaš zlahka," je pred ponedeljkovo tekmo previden nizozemski branilec John Heitinga. Nizozemci, ki so leta 1974 in 1978 izgubili v finalu, še čakajo prvi naslov prvaka, tudi zato so apetiti varovancev Berta van Marwijka toliko večji. V predtekmovalnem delu so Nizozemci vknjižili popoln izkupiček, saj so premagali Dansko z 2:0 in Japonsko z 1:0, Kamerun pa z 2:1.

A selektor van Marwijk s predstavo svoje ekipe ni bil povsem zadovoljen. Po njegovem mnenju je šepal predvsem nadzor žoge, igralci so velikokrat preveč izgubili žogo. "Če bomo skoncentrirani kot pri prvih dveh tekmah in skušali prostor nadzirati z direktnimi podajami, potem bo to igra, ki si jo želim. Smo potrpežljivi, hitri in znamo zadeti. Ne moremo pa si dovoliti nonšalantne igre," je pred tekmo dejal nizozemski strateg.

Slovaki so z Novo Zelandijo igrali neodločeno 1:1, izenačujoči gol dobili v zadnjih minutah tekme, nato izgubili z 0:2 proti Paragvaju in potem z zmago s 3:2 Italijo poslali domov ter si zagotovili osmino finala. "Smo novinci in s tem 'outsiderji'. A enkrat smo že presenetili in to želimo ponoviti. Mejnike slovaškega nogometa smo postavili precej višje," je povedal strelec treh golov za svojo izbrano vrsto Vittek.

Slovaški selektor Vladimir Weiss je dejal, da bodo njegovi varovanci v osmini finala proti Nizozemcem igrali v podobnem duhu kot proti Italiji. "Nizozemci so favoriti, a nikoli ne veš. Imajo odlične napadalce kot sta Wesley Sneijder in Rafael van der Vaart. Proti njim je vse prej kot lahko igrati. V svoji skupini so vse tekme zmagali, so fantastična ekipa s fantastičnimi posamezniki," je nasprotnike pohvalil Weiss.

Zvezdnik nizozemske reprezentance Arjen Robben je v drugem polčasu tekme proti Kamerunu le dobil svojo prvo priložnost na tem SP in že takoj pokazal svoje znanje, ko je lepo podal Klaas-Janu Huntelaarju za zadetek. A selektor van Marwijk še ni povsem prepričan o njegovem tokratnem vložku. "V 20 minutah, kolikor jih je odigral, ste lahko videli, kako odličen igralec je. Zdaj se bomo trudili, da njegov igralni čas podaljšujemo. Če bo v začetni postavi, tega še ne vem," je dejal Nizozemec.

Svetovno prvenstvo, osmina finala:

16.00: Slovaška - Nizozemska

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.