Ovečkin pred izpadom

Foto: Profimedia Aleksander Ovečkin
Aleksandru Ovečkinu znova grozi, da bo ostal brez Stanleyjevega pokala.
Oglej si celoten članek

Hokejisti Tampa Bay Lightning so z zmago proti Washington Capitals s 3:2 na peti tekmi finala vzhodne konference lige NHL na domačem ledu prišli do vodstva s 3:2 v zmagah v seriji in so le korak od uvrstitve v veliki finale.

Po dveh zaporednih porazih v domači dvorani ob začetku serije je moštvo iz Tampe zabeležilo tri zaporedne zmage in prevesilo serijo v svoj prid. Do zadnje zmage so prišli predvsem s pomočjo hitrih zadetkov na začetku prve in druge tretjine. Vodstvo jim je po le 19 sekundah tekme zagotovil Cedric Paquette po podaji Ryana Callahana. V 10. minuti je nato vodstvo podvojil Ondrej Palat.

Po 33 sekundah druge tretjine je bilo že 3:0, ko je zadel Callahan. Ekipa iz ameriške prestolnice je sicer manj kot štiri minute kasneje zaostanek zmanjšala z zadetkom Jevgenija Kuznjecova, a zatem ni našla poti do mreže domačinov vse do predzadnje minute srečanja.

Takrat je s silovitim udarcem od daleč zadel zvezdnik Washingtona Aleks Ovečkin, vendar je to na koncu bilo premalo, saj je Tampa Bay s pomočjo vratarja Andreja Vasiljevskega, ki je deset sekund pred koncem dvoboja s skrajnimi močmi odbil strel Johnu Carlsonu, ustavil zadnji nalet gostov.

Vasiljevski je na tekmi zbral 28 obramb, od tega kar 24 v zadnjih dveh tretjinah. "Naš vratar je bil res osredotočen na cilj," je po tekmi o ključni obrambi tek pred iztekom tekme dejal trener Tampa Baya Jon Cooper. "Ko imaš gol prednosti pred koncem potrebuješ takšne obrambe."

S prvo zmago domače ekipe v seriji je bil zadovoljen tudi domači branilec Ryan McDonagh: "Po prvih dveh tekmah smo se odlično prilagodili in našli recept za zmage ... Danes smo bili zelo blizu tega, da bi celih 60 minut odigrali na vrhunski ravni."

Kljub porazu pred šesto tekmo, ki bo v noči na torek v Washingtonu, upanja ne izgublja Ovečkin. "Zelo preprosto je - moramo zmagati na naslednjih dveh tekmah," je dejal in dodal: "Naš cilj se je vrniti v Tampo za sedmo tekmo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.