Ovečkinu zamolčali očetov srčni infarkt

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Potem ko so ruski hokejisti presenetljivo hitro končali olimpijski turnir v Sočiju, čeprav je celotna država od njih potihoma zahtevala zmago, se nanje zgrinjajo slabe novice.
Oglej si celoten članek

Rusi so v četrtfinalu na odločilni tekmi z 1:3 klonili proti Finski, prvi zvezdnik Aleksander Ovečkin pa je po tekmi za nameček še izvedel, da je njegov oče doživel infarkt. Zato se Ovečkin, ki je prvi obraz ruskega hokeja, skupaj z drugimi zvezdniki severnoameriške hokejske lige NHL s čarterjem še ni vrnil v Združene države Amerike, ampak je ostal v Sočiju ob očetu Mihailu, so potrdili tudi pri Washington Capitals.

Ovečkinov oče je kmalu po tekmi s Slovaško doživel srčni infarkt. A vodstvo ruske reprezentance je zvezdniku lige NHL takrat to novico zamolčalo in mu jo razkrilo šele po četrtfinalnem porazu proti Finski. "Ta čas je Aleksander ob očetu in z njim bo tudi ostal, dokler se njegovo zdravstveno stanje ne bo izboljšalo. Vsaj upamo, da se bo," je pojasnil Sergej Kočarov, zadolžen za stike z javnostmi.

Rusija je na olimpijskem turnirju že drugič zapored izpadla v četrtfinalu, v Vancouvru leta 2010 so ruske zvezdnike izločili poznejši prvaki Kanadčani. Največja država na svetu zlato olimpijsko medaljo čaka že vse od razpada Sovjetske zveze leta 1991; Rusi so hokejski olimpijski prvaki sicer postali v francoskem Albertvillu leta 1992, a so takrat igrali kot skupnost neodvisnih držav.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.