Overeem (pre)hitro zmlel Duffeeja

Foto: Žurnal24 Alistair Overeem je trenutno eden najbolj zaželenih borcev. (Foto: Facebook)

Your browser doesn’t support HTML5 video

Alistair Overeem je na zadnji dan ravnokar minulega leta 2010 na borilnem spektaklu organizacije DREAM na Japonskem v 19 sekundah zmlel Todda Duffeeja in se okitil še s tretjim naslovom prvaka.
Oglej si celoten članek

Svet borilnih veščin je v letu 2010 v največji meri zaznamoval Nizozemec Alistair Overeem. The Reem je sprva sredi maja proti Brettu Rogersu ubranil naslov Strikeforcevoga prvaka v težki kategoriji, a to je bila le napoved izjemnega zaključka leta. Overeem je namreč na začetku decembra prepričljivo zmagal na velikem finalnem turnirju K-1 v Tokiu, kar je pomenilo, da je postal prvi človek na zemljski obli, ki je bil istočasno prvak tako v MMA kot K-1. Prav na zadnji dan leta 2010 pa je 30-letnik na veliki novoletni prireditvi organizacije DREAM, Dynamite!! 2010, v le 19 sekundah zmlel Todda Duffeeja (lastnik najhitrejšega knock-outa organizacije UFC - 7 sekund) in svoji zbirki dveh naslovov dodal še tretjega.

Da se bo Duffee boril z Overeemom je postalo jasno le osem dni pred borbo, tako da Američan zagotovo ni bil v najboljši formi, toda tudi Nizozemec je imel po veliki zmagi na K-1 le dobre tri tedne na voljo za pripravo. Kljub temu sta oba borca v borbo krenila zelo agresivno. Prve sekunde so pripadle Duffeeju, zatem pa ga je Overeem lepo zadel s kolenom in delo dokončal z rokami.

"Ponosen sem na sebe in na svojo ekipo. Naslov lahko branim proti vsakemu borcu na svetu. Nikogar ni, s katerim bi se želel boriti, toda sprejel bom izziv kogarkoli," je bil po novi zmagi zelo samozavesten Overeem, ki je prepričan, da so njegovi udarci s kolenom preprosto premočni: "Moji udarci s kolenom so brutalni. Ne prenese jih nihče. Niti v K-1 niti v MMA."

Po novi prepričljivi zmagi Overeema (nazadnje je izgubil 5. decembra 2009 proti Maročanu Badr Hariju po pravilih K-1) se zdita realni le dve možnosti. Ali bo predsednik UFC Dana White odprl mošnjiček in ga zvabil pod svoje okrilje, ali pa bodo vodilni možje Strikeforca končno poskrbeli za njegovo borbo proti najboljšemu MMA borcu vseh časov Rusu Fjodorju Jemeljanenku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.