Pacers neporaženi, Dragić še vedno na klopi

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Košarkarji Indiane Pacers po šestih tekmah v ligi NBA še vedno ne poznajo poraza. Beno Udrih do zmage v Charlottu, Phoenix Suns brez Gorana Dragića boljši od Denver Nuggets.
Oglej si celoten članek

Indiana Pacers še naprej ostajajo edina neporažena ekipa v novi sezoni severnoameriške košarkarske lige NBA. Tokrat so v domači dvorani v Indianapolisu gostili Toronto Raptors in slavili zmago z 91:84. Zmago so ob skromni minutaži Bena Udriha vpisali tudi New York Knicks ter Phoenix Suns, za katere poškodovani Goran Dragić še ni zaigral.

To je bila za Indiano še šesta zmaga zapored, s katero so Pacers najbolje startali v novo sezono v vsej zgodovini kluba. Pri domači ekipi se je s 23 točkami, 17 jih je dosegel v tretji četrtini, najbolj izkazal Paul George. Pri gostih pa je s 30 blestel Rudy Gay, a je v drugem polčasu iz igre metal zadel le tri koše od 13 poskusov.

Udrih na parketu le štiri minute

New York Knicks so tokrat gostovali pri Charlotte Bobcats in zmagali s 101:91, s čimer so pokvarili trenerski prvenec nekdaj slovitega košarkarja Patricka Ewinga na klopi risov. Carmelo Anthony je za kratkohlačnike dosegel 28 točk in osem skokov, Andrea Bargnani pa je k prvi zmagi New Yorka po treh zaporednih porazih dodal 25 točk. Slovenec v dresu New Yorka Beno Udrih je na parketu preživel zgolj štiri minute, v tem času pa je v statistiko vpisal eno podajo in dve osebni napaki.

Dragić okreva po poškodbi

Košarkarji Phoenixa so v domači Arizoni gostili Denver Nuggets in jih premagali s 114:103. Slovenski košarkar Goran Dragić, ki še okreva po zvinu levega gležnja, se je danes pred tekmo sicer ogreval, a ga trener Jeff Hornacek tokrat še ni poslal v igro. Dragić je zaradi te poškodbe izpustil zadnje tri tekme sonc in naj bi se v ekipo vrnil na nedeljski tekmi proti New Orleansu.

Liga NBA, rezultati:

Charlotte Bobcats : New York Knicks 91:101
Beno Udrih: 4 minute, 1 podaja, 2 osebni napaki za New York.

Phoenix Suns : Denver Nuggets 114:103
Goran Dragić zaradi poškodbe levega gležnja ni igral za Phoenix.

Indiana Pacers : Toronto Raptors 91:84
Orlando Magic : Boston Celtics 89:91
Philadelphia 76'ers : Cleveland Cavaliers 94:79
Washington Wizards : Brooklyn Nets 112:108*
Detroit Pistons : Oklahoma City Thunder 110:119
Chicago Bulls : Utah Jazz 97:73
Minnesota Timberwolves : Dallas Mavericks 116:108
New Orleans Pelicans : Los Angeles Lakers 96:85
San Antonio Spurs : Golden State Warriors 76:74
Portland Trail Blazers : Sacramento Kings 104:91

* - po podaljšku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.