Pachulia: "Imate neverjeten košarkarski IQ!"

Foto: EPA
Foto: EPA
Med boljšimi igralci na tokratnem evropskem prvenstvu je bil tudi Zaza Pachulia. Center, ki je v minuli sezoni branil barve NBA ekipe Atlanta Hawks, je v povprečju dosegal po 13,6 točke na tekmo, imel pa je tudi 4,4 skoka na dvoboj. Po njegovi poškodbi na tekmi z Bolgarijo se Gruzija ni več pobrala, nazadnje je morala priznati premoč tudi Finski (73:87).
Oglej si celoten članek

Kako ste zadovoljni z nastopi vaše reprezentance?
Sem zelo zadovoljen. Menim, da smo opravili dober posel. Nihče ni pričakoval, da se bomo uvrstili v drug del tekmovanja. Ponosen sem na nas in verjamem, da nas cenijo in spoštujejo v celi Gruziji.

Je bila vaša poškodba kriva, da vam ni uspelo še kaj več?
Počila mi je mečna mišica. Na žalost nisem imel več priložnosti, da pomagam ekipi. Zaradi tega sem zelo razočaran, a poškodbe so pač del košarkarske igre. Želel sem si biti na parketu na zadnjih dveh tekmah, vendar ni šlo.

Igrali ste tudi proti Sloveniji. Kaj menite o njej?
Gre za izjemno reprezentanco. Neverjetno je, da ima tako majhna država, tako kakovostne igralce. Ste iz Slovenije? Imate neverjeten košarkarski IQ, vaši igralci imajo izjemno košarkarsko znanje, pamet in nadarjenost. To se seveda pozna na parketu. Zato ti košarkarji tudi igrajo v NBA in največjih evropskih klubih. Kar se tiče tega, ste zelo privilegirani. Le želim si lahko, da bi bila Gruzija na takšnem nivoju. Slovenija ima odlično moštvo, prepričan sem, da boste zaigrali v četrtfinalu. Tam pa se nikoli ne ve. Možno je, da boste šli še kakšen korak naprej. Bomo videli.

V reprezentanci imate kar štiri košarkarje, ki so že igrali v Sloveniji. To so Vladimer Boisa, Nikoloz Tskitishvili, Giorgi Shermadini in Manuchar Markoishvili. Menite, da jim je igranje v Sloveniji pomagalo v karieri?
Seveda. To je eden glavnih razlogov, da so tako uspešni. Veliko so se naučili v času igranja v Sloveniji in zaradi tega so boljši košarkarji.

Ste trenutno najpopularnejši športnik v Gruziji?
Težko govorim o sebi. Imamo kar nekaj športnikov, ki so uspešni. Popularni so nogometaši, košarkarji, judoisti, igralci ragbija ... Gruzija je prav tako majhna in ko postaneš uspešen športnik te vsi poznajo in cenijo. Sicer pa sem to poletje v domovini preživel le tri dni. V tem času nisem imel nobenega stika s paparazziji (smeh).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:53 12. September 2011.

    Še nekaj ur nas loči do tekme Slovenija:Finska... <br />Napovejte izzid tekme in zadenite 40€: www.facebook.com/KosarkaManija!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.