Pacman in Margarito pred Zavcem

Foto: Žurnal24 Dejan Zavec na letališču v Dallasu. (Foto: Facebook)
Prihajajoči vikend bo postregel z dvema velikima boksarskima spektakloma. Manny Pacqiuo bo lovil rekordni osmi naslov proti Antoniu Margaritu, David Haye bo branil naslov proti Harrisonu.
Oglej si celoten članek
UFC 122 v Nemčiji
Konec tedna bo dejaven tudi za UFC. V Nemčiji, natančneje v Oberhausnu, bo organiziral že 122. borilni spektakel po vrsti, ki si ga bo zaradi bližine s Slovenijo zagotovo ogledal tudi kakšen slovenski ljubitelj UFC. Gledalci bodo tokrat lahko uživali v 11 borbah po pravilih mešanih borilnih veščin (MMA). V glavnem dvoboju večera se bosta v oktagonu pomerila Američan Nate Marquardt in Japonec Yushin Okami. Omeniti pa velja tudi borbo med Angležem Markom Scanlonom in domačinom Pascalom Kraussom, ki je svoje bogate znanje (devet borb in devet zmag) pokazal tudi v ringu slovenske organizacije WFC.

Boksarski navdušenci so si zagotovo že pred časom v svojem koledarju obkrožili 13. november. V soboto nas namreč čakata kar dva vrhunska boksarska spektakla. Eden se bo dogajal v Evropi, drugi preko luže v ZDA. Na Cowboys Stadium v Dallasu se bosta filipinski narodni heroj Manny Pacquiao in Mehičan Antonio Margarito v polsrednji kategoriji pomerila za pas verzije WBC. V Manchestru pa bo Britanec David Haye proti rojaku Audleyju Harrisonu branil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBA.

S slovenskega stališča je zagotovo bolj zanimiv dvoboj v ZDA, saj sta tako Pacquiao kot Margarito morebitna naslednja nasprotnika našega šampiona Dejana Zavca. Ptujčan si bo na povabilo organizatorjev borbo ogledal v živo. Ob tem pa bo opravil kar nekaj pogovorov o svoji naslednji borbi in morda bo Zavec po prihodu domov že vedel ime boksarja, s katerim bo naslednjič stopil v ring. "V boksu mi ni treba ničesar več dokazati. V boksu sem že dosegel, kar sem želel,“ je pred borbo dejal Pacman, ki bo z morebitno zmago osvojil že rekordni osmi naslov svetovnega prvaka. Trener Filipinca Freddie Roach pa je bil veliko bolj direkten in je napovedal zmago svojega varovanca s knock-outom v prvih treh rundah. Margarito se bo proti Pacquiau vrnil po enoletnem odvzemu boksarske licence (odvzeli so mu jo zaradi zmesi, ki so jo našli na njegovih rokavicah, in ki naj bi mu omogočala trše udarce) in seveda načrtuje zmagoslavni povratek. "Vsem želim pokazati, da sem se vrnil. Zmagal bom in to s knock-outom,“ je samozavesten "orkan“. Pacquiao bo sicer za dvoboj dobil kar 25 milijonov ameriških dolarjev, medtem ko bo Margarito v žep pospravil 15 milijonov manj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.