Padajo stave: Schumi bo odnehal

Foto: Žurnal24
Eden od komisarjev z VN Madžarske je dejal, da so razmišljali, da bi Michaela Schumacherja diskvalificirali. Medtem William Hill niža kvoto na stavo, da bo sedemkratni prvak do naslednje dirke končal kariero.
Oglej si celoten članek
Poletni premor je čas, da analiziramo dosedanji del sezone. O vodilnem moštvu Red Bulla smo misli zapisali v članku "Red Bull: genialno ali nelegalno?" V krizi so pri McLarnu. "Imamo slabe možnosti za prvaka," meni Hamilton. Preberite.

Zmagovalec 91 dirk formule 1 in sedemkratni svetovni prvak Michael Schumacher (Mercedes) je bil samo v svoji prvi sezoni (leta 1991, ko je odpeljal le šest dirk) slabši kot letos, ko ima po 12 dirkah le 38 točk (na zadnjih petih je zbral le štiri) in najboljšo uvrstitev četrto mesto. Nedeljska VN Madžarske morda celo pomeni najnižjo točko v njegovi karieri. Ne le zaradi zgolj 11. mesta s krogom zaostanka in s časi, dve sekundi in pol počasnejšimi od zmagovalca Marka Webbra (Red Bull) in pol sekunde od moštvenega kolega Nica Rosberga. Nemški dirkač je pod udarom kritik in posmeha zaradi izjemno nevarne poteze v dvoboju z Rubensom Barrichellom (Williams). Svojega nekdanjega oprodo iz časov dirkanja pri Ferrariju je skoraj potisnil v zid boksov, kar je Brazilec označil za najbolj grozljiv trenutek v svoji karieri. Schumacher je za potezo dobil kazen 10 startnih mest slabše izhodišče na naslednji dirki.

"Je sedemkratni prvak. Dobro ve, kaj je storil. To je storil namerno," ga kritizira Alex Wurz. "To je bila obupna poteza tako velikega dirkača," pa je za britanski The Sun povedal Jackie Stewart. Na kritike je reagiral Mercedesov šef Norberth Haug: "Michael se je opravičil in sprejel kazen. Zdaj je čas, da se te kritike nehajo."

Sprva je Michael Schumacher trdil, da ni šlo za nevaren manever, a se dan po dirki, ko so ga linčali številni evropski mediji, vendarle opravičil. "Schumi, sram naj te bo!" je bil kot vselej neposreden nemški Bild. "To je bilo nepošteno, nesprejemljivo in nesramno. Ne morem razumeti, da je lahko naredil kaj takega," je menil trikratni prvak in zdaj strokovni komentator na RTL Niki Lauda. Italijanska Gazzetta je izpostavila naslednje dejstvo: "Nikoli ne bo priznal svojih napak." Britanski časnik Daily Mail pa mu je svetoval: "Po tej nori potezi je čas, da dokončno odide." Dva dneva po dirki se je oglasil eden od štirih komisarjev z VN Madžarske, Derek Warwick. Pravi, da so sprva celo razmišljali, da bi mu pokazali črno zastavo in ga diskvalificirali: "S črno zastavo bi mladim dirkačem pokazali, kako se ne dirka."

"Če bi šel rad Michael v nebesa, če je sploh primeren kandidat za tja, naj gre. Toda jaz si tega še ne želim," je nedeljski pripetljaj opisal Rubens Barrichello (Williams).

"Mislimo, da bo kazen 10 startnih mest za dirko v Spaju zelo velika. Tako bo tam brez pravih možnosti in iz tega bi se lahko naučil, da komisarji takšnega dirkanja ne bomo dopustili," je še dejal Warwick, tudi sam nekoč dirkač. S tem se odzivi na Schumacherjevo nedeljsko potezo še ne končajo. Najbolj znana britanska stavna hiša William Hill je na izbiro postavila stavo, da bo nekdanji prvak letos dejansko enkrat diskvalificiran zaradi nevarne vožnje. Kvota na to je 10 proti 1. Še več: kvoto na stavo, da bo še pred naslednjo dirko končal kariero, so s 50-1 znižali na 33-1. Razlog: število vplačil se je občutno povečalo. Moštvo Mercedesa medtem išče izgovore za slabe Schumacherjeve predstave. Glavna težava naj bi bila v pnevmatikah. Sicer pa je nemška ekipa že preusmerila pozornost na dirkalnik za 2011.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.