Padec še enega visokega funkcionarja

Foto: EPA
Foto: EPA
Krovna nogometna zveza Fifa je danes odpustila vršilca dolžnosti generalnega sekretarja Markusa Kattnerja.
Oglej si celoten članek

V sporočilu je Fifa zapisala, da je preiskava pokazala finančne nepravilnosti, povezane z delom Markusa Kattnerja, prenehanje delovnega razmerja pa je bilo takojšnje.

Kattner je funkcijo vršilca dolžnosti generalnega sekretarja opravljal le kratek čas, nadomestil pa je Jeroma Valckeja, ki je brez te službe ostal januarja, kasneje pa zaradi vpletenosti v korupcijske škandale dobil prepoved delovanja v nogometu za naslednjih 12 let.

Fifa sicer ne bo dolgo brez generalnega sekretarja. V tej vlogi se bo namreč sredi junija prvič preizkusila ženska, na to funkcijo so na kongresu v Mehiki pred desetimi dnevi izbrali Senegalko Fatmo Samouro.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.