Padel Azovmaš: "Pomembna le zmaga!"

Foto: ABA
Foto: ABA
Košarkarji novomeške Krke so na tekmi 3. kola pokala Eurocup slavili pri ukrajinskem Azovmašu in naredili velik korak k uvrstitvi v nadaljnje tekmovanje (71:66). Krkaši so ob polčasu zanesljivo vodili, nato pa pred zaključkom tekme nevarno popustili, a so razliko na koncu naredile blokade Jeroma Jordana in ukradena žoga Zorana Dragića. "Po dolgem obdobju neuspehov in poškodb je bila nocoj pomembna le zmaga," je po tekmi povedal Krkin trener Nenad Trajković.
Oglej si celoten članek

Na koncu je bilo na tekmi med novomeško Krko in Azovmašem veliko bolj napeto, kot je bilo videti ob koncu prvega polčasa. Varovanci Nenada Trajkovića so na gostovanju v Mariupolu namreč zanesljivo vodili (42:27) in vse je kazalo, da se bodo Novomeščani sprehodili do tretje zaporedne zmage, potem ko so v Eurocupu ugnali Le Mans, v ligi ABA pa Crveno zvezdo.

V tretji četrtini je Ricky Minard, kasneje tudi prvi strelec tekme (31 točk), gostom iz Novega mesta nasul že 23 točk in razlika se je stopila na vsega šest (57:51). Nekaj manj kot osem minut pred koncem so se Ukrajinci s trojko Bogdana Baide približali tudi na vsega točko zaostanka (57:56), a so se krkaši uspeli odlepiti. V ključnih trenutkih je na sceno stopil predvsem Jerome Jordan, ki je domačim košarkarjem podelil tri zaporedne blokade in jih oddaljil iz rakete, Zoran Dragić pa je v zadnji minuti, ko bi domača ekipa s trojko izenačila, ukradel žogo in neoviran zabil za neulovljivo prednost petih točk.

"To je bila težka tekma, a nocoj je bila po dolgem obdobju neuspehov in poškodb pomembna le zmaga," je po obračunu povedal Krkin trener Trajković. "Azovmaš je dober nasprotnik, s popolno ekipo pa bo še veliko močnejši. Sojenje je bilo strogo, a ostali smo zbrani. Nikoli ne komentiram sojenja, in tudi nocoj ga ne mislim," je še pristavil. Pri Ukrajincih, ki bodo 6. decembra na tekmi četrtega kola gostovali v dvorani Leona Štuklja, je slovenski reprezentant Hasan Rizvić dosegel sedem točk.

Eurocup, 3. kolo, skupina F:

BC Azovmaš : Krka 66:71 (51:57, 27:42, 17:26)
Minard 31 točk, Ewing 11, ... Rizvić 7, 4 sk. in 3 as. v 31 minutah; Dragić 14, Baxter 13, Pavić 11, Petrov 10

Ob 20.30:
Le Mans – Lietuvos Rytas

Lestvica: 1. Krka 5 točk (+1), 2. Lietuvos Rytas 4, 3. Azovmaš 3 (+1), 4. Le Mans 2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.