Padel dogovor: Tévez za 12 milijonov v Juve

Foto: EPA
Foto: EPA
Juventus in Manchester City sta po poročanju La Gazzette dello Sport dosegla dogovor za prestop napadalca Cárlosa Téveza. Argentinec bo italijanske prvake stal 12 milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Športni dnevnik La Gazzetta dello Sport na svoji spletni strani poroča o "neizbežni" objavi dogovora med Juventusom in Manchester Cityjem za prestop Cárlosa Téveza. Argentinec bo belo-črni dres oblekel v zameno za 12 milijonov evrov.

Generalni direktor stare dame Guiseppe Marotta je sinje modrim predlagal tudi prestop branilca Aleksandra Kolarova, na kar je bogati klub, ki ga je pred kratkim prevzel Čilenec Manuel Pellegrini, odgovoril negativno. 

Marotta je po poročanju Gazzette argentinskega napadalca speljal pred nosom AC Milana, saj se je za njegov prestop odgovoril v le nekaj urah, potem ko je opoldne pristal v Manchestru, Milan pa je še vedno premleval, katere nogometaše bi v zameno za Téveza poslal Citizensom.

Mancini ni bil njegov prijatelj

Prvotno ceno je s 15 milijonov evrov uspel zbiti celo na zgolj devet milijonov, čemur pa je potrebno prišteti še tri milijone dodtakov, ki jih bo klub bogatih katarskih lastnikov skorajda gotovo dobil.

Tévez naj bi že pred časom sprejel ponudbo stare dame, kjer bo v treh sezonah zaslužil 5,5 milijona evrov na leto. Poleg tega mu je Juve pripravil še celo serijo premij, ki se nanašajo na njegove predstave, zadetke, ...

Vročekrvni Argentinec je pri Cityju po prihodu iz vrst mestnega tekmeca Manchester Uniteda preživel štiri turbulentne sezone. Kljub osvojitvi težko pričakovanega angleškega naslova v sezoni 2011/12 je njegov čas na stadionu Etihad usodno zaznamoval spor s trenerjem Robertom Mancinijem, zaradi katerega si je Tévez prislužil tudi suspenz kluba.

Oponašal piščanca in šel pod prho

Nič bolj mirna ni niti njegova reprezentančna kariera, kjer se ga zaenkrat v širokem loku izogiba najnovejši selektor Alejandro Sabella. Njegov prihod bi lahko začel novo poglavje Juventusa, ki želi po dveh zaporednih naslovih italijanskega prvaka trenerju Antoniu Conteju pripeljati prvo "markantno" okrepitev.

Conte je v zadnjih sezonah rotiral Sebastiana Giovinca, Alessandra Matrija, Mirka Vučinića in Fabia Quagliarelle, prav pomanjkanje napadalca najvišjega pedigreja pa mnogi označujejo za razlog, da stara dama svoje italijanske prevlade (še) ni prenesla na evropsko sceno, kjer jih je v zadnji sezoni Lige prvakov prepričljivo izločil kasnejši prvak Bayern.

Tévez je kariero začel pri Boci Juniors v rodni Argentini, pred prihodom v Evropo, kjer je po kontroverznem prestopu okrepil West Ham United, pa je igral tudi za brazilski Corinthians. V težavah je bil kar nekajkrat tudi na začetku kariere − še kot nogometaš Boce je bil izključen, ko je zadetek na derbiju z večnimi rivali River Platom proslavljal z oponašanjem piščanca, kar je ponižujoči vzdevek, ki ga za mestne sosede iz Buenos Airesa uporabljajo Bocini navijači.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.