Padel je hitrostni svetovni rekord na kolesu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Britanski kolesar je s spektakularnim podvigom izpolnil svojo dolgoletno željo.
Oglej si celoten članek

Neil Campbell je na kolesu dosegel hitrost 280,557 km/h. To je nov svetovni rekord, Britanec je namreč za 14 km/h presegel znamko Nizozemca Freda Rompelberga. Rekord slednjega je veljal kar 24 let.

Campbell je do določene hitrosti prišel s pomočjo avtomobila znamke Porsche, nato pa z nogami sam poganjal do rekordne znamke.

Še peti Slovenec Na Vuelto še eno veliko slovensko orožje

Kolesar je na stezi letališča Elvington v severnem Yorkshiru nosil zaščitno obleko, ki bi se v primeru padca napihnila. Njegovo kolo stane več kot 16.000 evrov. 

Campbell se je na podvig dolgo pripravljal, a to še ni zadovoljilo njegovih apetitov. V Britancem bolj domačih merah je tokrat dosegel 174 milj na uro, nekoč želi postati prvi človek, ki bi na kolesu dosegel 200 milj na uro (322 km/h).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.