Padel svetovni rekord. In to tam, kjer res ne bi pričakovali ...

Foto: X Prepoln stadion Memorial v Lincolnu.
Foto: X Prepoln stadion Memorial v Lincolnu.
Zgodilo se je na precej nepomembni tekmi.
Oglej si celoten članek

Aprila leta 2022 si je nogometno tekmo lige prvakinj med Barcelono in Wolfsburgom ogledalo 91.648 gledalcev, kar je bil rekord v ženskem športu. 

A zdaj se je v ZDA še več gledalcev zbralo v drugem, morda ne tako priljubljenem športu kot nogometu. V Lincolnu so si odbojkarsko tekmo ogledali 92.003 gledalci, kar je nov svetovni rekord.

Kar 92.003 navijači so prišli na stadion Memorial v Lincolnu v Nebraski, da bi si na dan odbojke v ZDA ogledali žensko odbojkarsko tekmo univerze Nebraska Huskers proti Omahi (3:0), poroča več ameriških medijev.

Sredin podvig je bil obenem tudi največja množica v 100-letni zgodovini stadiona Memorial - običajno doma nogometnega moštva Nebraske. Odbojka je sicer najbolj priljubljen šport za srednješolce v Nebraski.

Finale svetovnega prvenstva za nogometašice med ZDA in Kitajsko si je na Rose Bowlu v Pasadeni v Kaliforniji 10. julija 1999 v živo ogledalo 90.185 gledalcev.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.