Padli še Čehi

Foto: KZS/Twitter
Foto: KZS/Twitter
Slovenska košarkarska reprezentanca je dobila tudi tretjo tekmo v sklopu priprav na EuroBasket 2017. V dvorani Tabor je padla Češka.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Slovenije nadaljujejo niz zmag na prijateljskih tekmah v okviru priprav na evropsko prvenstvo. Na pokalu Adecco v Mariboru so zanesljivo osvojili prvo mesto; v petek so z dvajsetimi točkami razlike premagali Madžarsko, danes pa so bili boljši od Češke (88:80).

Najboljša strelca Slovenije sta bila glavna zvezdnika Luka Dončić in Goran Dragić. 18-letni Dončić je zbral 20 točk in je bil tako že tretjo tekmo zapored najboljši strelec Slovenije - povprečje 18 točk, kapetan Dragić pa jih je vknjižil 18. Dvomestni števili sta imela tudi Vlatko Čančar (14) in Gašper Vidmar (10).

Murić Murić: Ne vem, če ogrožam njihovo eksistenco

Po turnirju v Mariboru je selektor Igor Kokoškov oklestil reprezentanco še za dve imeni. Potem ko sta priprave prejšnji teden zapustila Blaž Mahkovic in Luka Rupnik, sta se danes od reprezentančnih kolegov poslovila Erazem Lorbek in Gregor Hrovat. V ekipi tako ostaja petnajst igralcev, seveda tudi naturalizirani Američan Anthony Randolph, ki na Štajerskem ni bil prisoten, saj je imel v ZDA že dlje časa načrtovano poroko.

"Tekma je bila atipična, saj Češka igra precej drugačno košarko, kot smo jo vajeni. A po drugi strani nam je ta tekma prišla prav, saj podobno košarko goji tudi Poljska, ki je naš prvi tekmec na evropskem prvenstvu. Generalno gledano sem zadovoljen s predstavo, saj so fantje pokazali, da so si želeli zmage in da se hoteli publiki predstaviti v čim boljši luči. Mislim, da gremo v pravo smer, vendar moramo čim bolje izkoristiti vse prihodnje treninge, saj jih zaradi pogostih potovanj ne bo več toliko kot do zdaj. Ob koncu bi se rad zahvalil Erazmu Lorbku in Gregorju Hrovatu za njun doprinos reprezentanci."
Igor Kokoškov

Za izbrance Igorja Kokoškova je bil to tretja tekma in tretja zmaga, hkrati pa predzadnja preizkušnja v Sloveniji pred odhodom na EuroBasket. Naslednji konec tedna bo Slovenija gostovala na turnirju v Opatiji, nato jo dve prijateljski tekmi čakata še v Izraelu, pripravljalne tekme pa bo sklenila 24. avgusta v Stožicah proti Hrvaški.

Boj do zadnjih minut, poškodba Čančarja

Foto: KZS/Twitter slovenska košarkarska reprezentanca

Po univerzitetni ekip Rusije ter Madžarski je bila Češka prva nekoliko nevarnejša oziroma zahtevnejša reprezentanca v teh pripravah. A tudi proti zasedbi z dvema igralcema z NBA izkušnjami, Jirijem Welschom, ki je v ZDA igral štiri sezone, ter trenutnim članom Washingtona Tomašem Satoranskyim, je Slovenija vknjižila novo zmago.

Kljub nekoliko boljši predstavi kot na uvodnih dveh tekmah je do uspeha vendarle prišla šele v zadnjih petih minutah. Pred tem je sicer z izjemo uvodnih minut vodila večji del tekme, v odločilnih minutah pa je znova odgovornost prevzel najmlajši član izbrane vrste, 18-letni Luka Dončić. Njegovi dve trojki za 81:74, ob koših Klemna Prepeliča so dokončno strli odpor gostov.

Dončić je imel na koncu statistični indeks 26 (met iz igre 7:9, trojke 4:6, 8 skokov), Dragić (met 4:10) je imel ob 18 točkah še 6 podaj, Čančar pa je bil iz igre stoodstoten (4:4, 5 skokov).

"Prvi polčas smo odigrali kar solidno, naredili nekaj točk prednosti, nato pa smo popustili, a v zaključku vseeno zasluženo prišli do zmage. Čaka nas še precej dela, zlasti na fizični pripravljenosti, saj se nam pozna, tudi meni osebno, da imamo težke noge in da ne zdržimo cele tekme v istem ritmu."
Goran Dragić

Zmago je skazila poškodba enega vidnejših posameznikov pri Sloveniji Vlatka Čančarja. 20-letnik si je v predzadnji minuti poškodoval gleženj, podrobne zdravniške preiskave pa bodo razkrile, za kako hudo poškodbo gre. So pa nato vzdušje popestrili novinci v reprezentanci - Gregor Hrovat, Jan Kosi, Žan Mark Šiško ter Luka Dončić, ki so morali po tradiciji pred polno dvorano Tabor zapeti v mikrofon pesem po lastni izbiri.

Slovenija bo na evropskem prvenstvu v Helsinkih nastopila v skupini s Finsko, Grčijo, Francijo, Islandijo ter Poljsko, ki bo njen prvi tekmec 31. avgusta.

Prijateljska tekma:

Slovenija - Češka 88:80 (23:24, 25:17, 17:25, 23:14)
Dončić 20 (8 sk), Dragić 18 (6 as), Čančar 14 (5 sk); Peterka 17, Hruban 14.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.