Pagliuca: "Handanović kot napadalec"

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović je po zmagi na svojem premiernem milanskem obračunu med Interjem in AC Milanom dobil pohvale dveh legendarnih čuvajev mreže črno-modrih. Pred petkovim obračunom s Ciprom v Mariboru sta ga namreč pohvalila Gianluca Pagliuca in Walter Zenga.
Oglej si celoten članek

"Zelo je učnkovit, občuti se njegova prisotnost in ima tudi veliko osebnost," je za športni dnevnik Gazzetta dello Sport o Samirju Handanoviću dejal Walter Zenga. "Pripravljen je na nalogo. Ni bilo lahko zamenjati nekoga, kot je Júlio César, ampak uspelo mu je, saj je ekipa močna. Ko je temu tako, potem si bolj zanesljiv – in obratno."

Besede nekdanjega vratarja Interja in trenerja Crvene zvezde je ponovil tudi Gianluca Pagliuca, dolgoletni vratar italijanske reprezentance, ki je del svoje kariere prav tako preživel v črno-modrem delu mesta mode. Pagliuca je priznal, da je na začetku dvomil v prihod Ljubljančana, ki pa ga je z zanesljivimi predstavami hitro prepričal.

"Bil sem eden izmed tistih, ki se ne bi nikoli odpovedali Júliu Césarju, ampak moram reči, da je imel Inter spet prav," je povedal Pagliuca, vratar Italije v finalu svetovnega prvenstva 1994. "Handanović mi je všeč, ker ga ni strah iti z golove črte, ne meče se naokoli kar tako. Lahko se izboljša še na nekaterih področjih, ampak vreden je enajstih milijonov evrov, kolikor so zanj plačali. Vedno sem pravil, da je dober vratar vreden toliko kot napadalec. In on je izjemen vratar."

Reprezentante obiskal predsednik Čeferin

Handanović skupaj s slovenskimi reprezentanti v sredo ni treniral, saj je selektor Slaviša Stojanović odpovedal še drugi zaporedni dopoldanski trening. Reprezentante pa je v bazi na Ptuju zato z nenapovedanim obiskom presenetil predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin, ki je svojim fantom zaželel srečo in izrazil prepričanje, da bo Slovenija z zmagami nad Ciprom in Albanijo stopila na zmagovita pota, so zapisali na uradni strani zveze (www.nzs.si).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.