Pahor bo odlikoval Iva Daneua

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Predsednik republike Borut Pahor bo v ponedeljek vročil odlikovanje zlati red za zasluge Ivu Daneuu za izjemne športne dosežke, spodbudo mladim rodovom košarkarjev in športnikov ter uveljavljanje Slovenije na svetovnem športnem prizorišču.
Oglej si celoten članek

Košarkarji jugoslovanske reprezentance, ki so leta 1970 na svetovnem prvenstvu v Ljubljani osvojili zlato kolajno, se na povabilo predsednika RS Boruta Pahorja ter Košarkarske zveze Slovenije vračajo na lokacijo, polno lepih spominov.

18. in 19. avgusta se bodo v Ljubljani zbrali selektor Ranko Žeravica, njegov pomočnik Lazar Lečić, kapetan Ivo Daneu, Dragutin Čermak, Nikola Plečaš, Petar Skansi, Damir Šolman, Rato Tvrdić, Aljoša Žorga in eden izmed glavnih organizatorjev Boris Kristančič.

Zlate reprezentante bodo sicer počastili med polčasom pripravljalne tekme Slovenije in Rusije, ki bo v nedeljo ob 20.30 v Hali Tivoli, kamor se bodo vrnili 43 let po velikem uspehu, dan pozneje, v ponedeljek, ob 11.00 pa bodo na Brdu tudi posebni gostje na odlikovanju Iva Daneua, ki mu bo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor podelil najvišje priznanje v državi – zlati red za zasluge za izjemne športne dosežke, spodbudo mladim rodovom košarkarjev in drugih športnikov ter za uveljavljanje Slovenije na svetovnem športnem prizorišču.

Pahor je letos najvišje priznanje v državi – zlati red – za izjemne športne dosežke, uveljavljanje Slovenije na svetovnem športnem prizorišču ter navdih ljudem podelil že alpski smučarki Tini Maze, pred tem pa so enako priznanje prejeli še Dejan Zavec, Petra Majdič in Miroslav Cerar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.