Paolini ostal rožnat, četrta etapa Battaglinu

Foto: EPA
Foto: EPA
Italijan Enrico Battaglin (Bardiani) je zmagovalec četrte etape kolesarske dirke po Italiji, 246 kilometrov dolge preizkušnje od Policastra do Serre San Bruna. Skupno vodstvo je po etapi, ki sta jo zaznamovala dež in skupinski sprint glavnine, obdržal njegov rojak Luca Paolini (Katjuša).
Oglej si celoten članek

Enrico Battaglin si je zmago privozil v zadnjem vzponu in si priboril nekaj metrov prednosti pred tekmeci, Luca Paolini, vodstvo je prevzel po ponedeljkovi etapi, pa je preizkušnjo končal v prvi deseterici in tako obdržal rožnato majico. 

Izgubil pa je eden od favoritov, Britanec Bradley Wiggins (Sky), ki v primerjavi s Paolinijem v skupnem seštevku zdaj zaostaja 34 sekund in je z drugega mesta padel na šesto.

Prav zadnji kilometri etape so bili najbolj razburljivi. Najprej je z napadom poizkusil 37-letni Danilo Di Luca. Skupaj s Kolumbijcem Robinsonom Chalapudom sta bežala vse do zadnjega kilometra, ko ju je glavnina vendarle ujela. V zadnjih metrih je največ moči in znanja pokazal 24-letni Battaglin, eden najbolj nadarjenih italijanskih kolesarjev, ki je s tem prišel do uspeha kariere.

Hkrati je tri kilometre pred ciljem prišlo do manjšega padca, v katerega je bil udeležen tudi Wiggins. Čeprav se Britanec ni znašel na tleh, pa ga je incident stal dragocenih sekund. Vodstvo njegove ekipe se je pritožilo, vendar je tekmovalna žirija ocenila, da Wiggins ni bil oškodovan, zato so rezultati ostali nespremenjeni.

Slovenci daleč zadaj

Slaba etapa je za tremi slovenskimi predstavniki, ki so v cilj prišli s skoraj 17 minutami zaostanka. Grega Bole je tako v skupnem seštevku nazadoval za 54 mest in je zdaj 94., Robert Vrečer je 133., Luka Mezgec pa 167.

V sredo je na sporedu še ena pretežno ravninska etapa. Šteje 205 kilometrov od Cosenze do Matere, odločitev pa bo verjetno padla v zadnjih kilometrih, ki imajo rahel vzpon.

Dirka po Italiji, četrta etapa, rezultati:

1. Enrico Battaglin (Ita/Bardiani Valvole) 6:14:19
2. Fabio Felline (Ita/Androni Giocattoli)
3. Giovanni Visconti (Ita/Movistar)
4. Rigoberto Uran (Kol/Sky)
5. Arnold Jeannesson (Fra/FDJ)
6. Cadel Evans (Avs/BMC)
7. Benat Intxausti (Špa/Movistar)
8. Ryder Hesjedal (Kan/Garmin)
9. Robert Kiserlovski (Hrv/RadioShack)
10. Luca Paolini (Ita/Katjuša) vsi isti čas
...
115. Robert Vrečer (Slo/Euskadi) + 16:53
134. Luka Mezgec (Slo/Argos Shimano)
148. Grega Bole (Slo/Vacansoleil) oba isti čas
...

Skupno:

1. Enrico Paolini (Ita/Bardiani Valvole) 15:18:51
2. Rogoberto Uran (Kol/Sky) + 0:17
3. Benat Intxausti (Špa/Movistar) 0:26
4. Vincenzo Nibali (Ita/Astana) 0:31
5. Ryder Hesjedal (Kan/Garmin) 0:34
6. Bradley Wiggins (VBr/Sky) 0:34
7. Giampaolo Caruso (Ita/Katjuša) 0:36
8. Sergio Henao (Kol/Sky) 0:37
9. Mauro Santambrogio (Ita/Vini Fantini) 0:39
10. Cadel Evans (Avs/BMC) 0:42
...
94. Grega Bole (Slo/Vacansoleil) 19:20
133. Robert Vrečer (Slo/Euskaltel Euskadi) 26:41
167. Luka Mezgec (Slo/Argos Shimano) 32:24
...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.