Papež sprejel predsednika Fife

Foto: EPA
Foto: EPA
Papež Frančišek je v Vatikanu sprejel predsednika Mednarodne nogometne zveze Seppa Blatterja.
Oglej si celoten članek

Papež Frančišek je na svetem sedežu sprejel prvega človeka nogometa, Seppa Blatterja. Papež je znan navijač argentinskega San Lorenza, zato mu je Blatter ob snidenju pripravil presenečenje. Kot posebno darilo mu je prinesel revijo FIFA Weekly, pevedeno v latinščino, ki je vsebovala tudi prispevek o priljubljenem klubu papeža. Pri Fifi so dejali, da je bilo prevajanje revije precej težavna naloga, saj v latinščini ni veliko nogometnih izrazov, kot je denimo enajstmetrovka.

Blatter je bil nad srečanjem navdušen, kar je sporočil prek Twitterja: "Neverjeten trenutek je bilo srečati svetega očeta in z njim razpravljati o tem, kako nogomet lahko pomaga pri povezovanju ljudi in gradnji mostov med njimi."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.