Papeževe molitve uslišane: San Lorenzo prvič na vrhu

Foto: EPA
Foto: EPA
Argentinski nogometni klub San Lorenzo, katerega goreč navijač je tudi papež Frančišek, je prvič v klubski zgodovini postal zmagovalec pokala Libertadores, južnoameriške različice evropske Lige prvakov.
Oglej si celoten članek

San Lorenzo je v finalu v Buenos Airesu na povratni tekmi z 1:0 premagal paragvajski Nacional; prva tekma v Asunciónu se je končala z remijem 1:1. San Lorenzo je do zmage na stadionu Nuevo Gasometro v Buenos Airesu pred okoli 40.000 navijači prišel po golu z bele točke; v 36. minuti je bil natančen Nestor Ortigoza.

Spremljal tudi Vatikan

Argentinski klub si je z zmago v pokalu Libertadores zagotovil tudi nastop na klubskem svetovnem prvenstvu decembra v Maroku, kjer bo nastopil tudi zmagovalec Lige prvakov - madridski Real. Gre za 23. zmago enega od argentinskih klubov v pokalu Libertadores; doslej jih ima to lovoriko osem.

Preden se je papež Frančišek danes odpravil na obisk v Južno Korejo, so iz Vatikana sporočili, da je zanj "poseben dan" in dodali, da je bržkone molil za zmago svoje priljubljene ekipe.

Pokal Libertadores, finale (povratna tekma):

SAN LORENZO : Nacional Asunción 1:0 (1:0)  /1:1/
Ortigoza 36./11m

AB - skupni zmagovalec
/X:Y/ - izid prve tekme

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.