Paraolimpijec ne sme na EP

Foto: EPA
Foto: EPA
Paraolimpijski prvak v skoku v daljino Markus Rehm je zmagal na nemških kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu, a mu je zveza nato prepovedala nastop.
Oglej si celoten članek

"Še vedno mi srce noro razbija. So nekateri skoki, ki ti popolnoma uspejo in takšen je bil ta danes," je po skoku v daljino, ki je bil dolg 8,24 metra, po nemških kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu dejal paraolimpijski prvak Markus Rehm. Kljub zmagi bo tudi dvakratni paraolimpijski svetovni prvak v tej disciplini zdaj ostal brez nastopa v Zürichu. Pri Atletski zvezi Nemčije so namreč ocenili, da ima skakakalec zaradi svoje proteze neupravičeno prednost pred ostalimi tekmovalci. Rehmu so sicer pred leti pod kolenom amputirali desno nogo.

"Proteza mu zagotavlja nepošteno prednost. Zaradi efekta katapulta lahko skoči dlje kot ostali atleti. Skoki s protezo in brez nje se ne morejo primerjati," je dejal predsednik nemške atletske zveze Clemens Prokop

Rehm, ki je nogo izgubil v nesreči pri wakeboardingu, je razočaran nad odločitvijo, a se je odločil, da se na njo ne bo pritožil zaradi spoštovanja do ostalih atletov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.