Pardew zahteva kazen za van Persieja

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Trener Newcastla Alan Pardew zahteva vpogled v dejanja Robina van Persieja, ki naj bi se jih Nizozemec posluževal na tekmi sedmega kola Premier League. Manchester United je na gostovanju s 3:0 premagal Newcastle.
Oglej si celoten članek

Manchester United je na gostovanju pri Newcastlu dosegel visoko zmago, saj so varovance Alana Pardewa premagali s 3:0. Angleški strateg se je po tekmi pritoževal nad sojenjem, še posebno pa ga je motilo ravnanje Robina van Persieja, zato je že obvestil angleško nogometno zvezo. Obračun je zaznamovalo kar osem rumenih kartonov.

Foto: EPA alan pardew Pardewa je razjezilo prerivanje Nizozemca in Francoza Yohana Cabayeja, ki ga sodnik Howard Webb ni opazil. ''Gledal je proti Yohanu in ga drezal s komolcem, zato mislim, da bi bilo to treba pogledati. Menim, da je bilo njegovo ravnanje sporno,'' je povedal Pardew in dodal: ''Sam tega nisem videl, vendar sem po ogledu posnetka videl, da ga pogleda, nato pa nastavi komolec.''

Če se bo proti van Persieju sprožil postopek, nogometašu rdečih vragov grozi kazen prepovedi igranja treh tekem. Potencialna prepoved pa je tudi edino, kar bi lahko pokvarilo razpoloženje Alexu Fergusonu, ki je bil po visoki zmagi zelo zadovoljen s predstavo svojih varovancev. ''Odličen rezultat. Da zmagaš 3:0 v gosteh, proti močni in agresivni ekipi Newcastla, moraš nadzorovati tekmo in mislim, da nam je to uspelo,'' je povedal Škot.

Foto: EPA alex ferguson Tekma je bila praktično končana v 16. minuti, ko so nogometaši Uniteda brez pretiranega napora povedli z 2:0. Newcastle je v nadaljevanju nekoliko popravil bledo predstavo z začetka tekme, še najbližje zadetku pa so bili v 50. minuti, ko je žogo z golove črte odbil David de Gea. ''Vratar je igral fantastično. Pravilo je, da mora celotna žoga čez črto, sicer gol ne velja. Jaz bi bil razočaran, saj sem mislil, da je dovolj žoge preletelo črto,'' je odkrito priznal Ferguson.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.