Paris dobil loterijo v Lake Louisu, padec Perka

Foto: EPA
Foto: EPA
Uvodni smuk sezone v muhastem Lake Louisu je dobil Italijan Dominik Paris, ki je za tri stotinke sekunde prehitel Avstrijca Klausa Krölla in Francoza Adriena Théauxa. Slovenci brez točk po slabem nastopu Andreja Šporna (33./+2,71) in padcu Roka Perka.
Oglej si celoten članek

Italijan Dominik Paris je zmagal na smuku za svetovni pokal alpskih smučarjev v kanadskem Lake Louisu (1:49,90). Le za 0,03 sekunde je zaostal Avstrijec Klaus Kröll, tretji je bil Francoz Adrien Théaux (+ 0,11), četrti pa lanski zmagovalec Norvežan Aksel Lund Svindal (+0,23).

Andrej Šporn je bil 33. (+2,71) in je prve točke slovenskih alpskih smučarjev v tej zimi zgrešil za 39 stotink. Klemen Kosi je bil 60. (+5,37), Rok Perko, tretji Slovenec, pa je padel in ni prišel do cilja.

Svindal ostal pod stopničkami

Štiriindvajsetletni Paris je tako dobil prvi smuk v olimpijski sezoni. Do svoje tretje zmage v svetovnem pokalu po Bormiu 2012 in Kitzbühlu 2013 je na tri kilometre dolgi progi prišel s tremi stotinkami prednosti. Nekaj časa je celo kazalo, da bo slavil Théaux pred svetovnim prvakom Svindalom. Oba je najprej ugnal Kröll, nato pa se je na vrh povzpel Paris. Svindal, ki je lani na tem prizorišču dobil obe tekmi, tako smuk kot tudi superveleslalom, je tokrat ostal brez zmagovalnih stopničk.

Perko je nastopil kot tretji in že v vrhnjem delu, kmalu po prvem merjenju časa, napravil napako in odstopil. Padec je bil videti na začetku dokaj hud, vendar pa se mu je uspelo zaustaviti in je sam vstal. Po treh tekmovalcih je nastopil še Šporn, ki je sicer prišel do cilja, vendar pa zgrešil uvrstitev med trideseterico. Ob koncu je nastopil še Kosi, za njim je startala le šesterica, ter bil na vseh merjenjih na repu uvrščenih. Prehitel je štiri tekmece.

V Lake Louisu bo v nedeljo še tekma v superveleslalomu, ki se bo začela ob 19. uri po slovenskem času.

Svetovni pokal, Lake Louise, smuk (M), rezultati:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.