Parma preteklost, na klopi bo Italijan

Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac
Pri goriškem nogometnem prvoligašu so v prazničnih dneh ponovno bili pravo bitko za obstoj kluba. Sodelovanje s Parmo je zaključeno, k projektu pa naj bi pristopil nov partner.
Oglej si celoten članek

"S Parmo več ne sodelujemo. Oni rešujejo sami sebe in niso več sposobni podpirati takega projekta. Trenutno usklajujemo medsebojne obveznosti, vendar tega sodelovanja definitivno ni več," je v pogovoru za spletno stran domačega prvoligaškega tekmovanja potrdil predsednik Gorice Robert Vrtovec, ki je imel v zadnjih mesecih veliko dela pri pogovorih s sedaj že bivšimi partnerji. 

"Zataknilo se je pri sodelovanju s Parmo, ki je zašla v hude finančne težave. Italijanski prvoligaš bi zagotovo bankrotiral, če ne bi dobil novega lastnika. Potrebno je vedeti, da ima Parma večmilijonsko izgubo in situacija je precej bolj kritična, kot pri nas v Novi Gorici. Sodelovanje s Parmo smo sklenili, ker smo v klubu vedeli, da za preživetje nujno potrebujemo zunanjega partnerja. Na koncu smo osvojili celo pokalni naslov, tako da smo letos pričakovali še dodaten korak naprej. Žal pa naš partner ni zdržal vseh pritiskov in to je pomenilo težave tudi za nas."

Bo Sampdoria novi partner?

V kuloarjih so se že razširile govorice, da naj bi se Goričani povezali s Sampdorio, a Vrtovec teh namigov še ne želi uradno potrditi: "Lahko potrdim, da so ugibanja resnična. Smo tik pred tem, da stvari tudi realiziramo. Tokrat smo nekoliko bolj previdni, saj smo imeli v preteklosti izkušnjo, ki nam je prinesla veliko dobrega, a tudi precej slabega. Ne želimo več ponoviti napak, ki so se nam zgodile v preteklem letu. Tokrat se bomo poskušali bolje zavarovati, kot smo to storili lani. Dejstvo je, da sta dva italijanska kluba, ki sta nas sama poiskala, izkazala velik interes po sodelovanju z nami. V tem trenutku se pogovarjamo kako naprej. Določene zadeve smo že spravili na papir, ampak pogajanja še niso zaključena, saj smo bolj previdni. To je vsa zgodba, bomo pa morali zagotovo nekaj realizirati, saj od lokalnega gospodarstva Gorica ne more preživeti."

Na klopi ponovno Italijan

Po odhodu mladega stratega Iztoka Kavčiča v mladinski pogon Maribora, naj bi krmilo Gorice ponovno prevzel italijanski trener. Njegovo ime bo po predsednikovih besedah znano do petka. 

"Čez noč smo ostali brez trenerja in dobili nepotrebne dodatne skrbi, ki pa smo jih včeraj končno rešili. Ime novega trenerja bo znano do petka in ekipa bo začela s pripravami v ponedeljek. Novi trener Gorice bo skoraj zagotovo italijanski strokovnjak. Izvršni odbor je ime novega trenerja sprejel že včeraj, vendar moramo počakati, da se bo o tem opredelila tudi druga stran, kar je povsem normalno. Pogovori bodo potekali do petka in mislim, da bomo zadevo pozitivno zaključili."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.