Partizan ni na izletu

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Samo en teden pred prvo evropsko tekmo, na kateri se bodo nogometaši Olimpije Ljubljane pomerili s Širokim Brijegom, bodo zeleno-beli odigrali prijateljski obračun z beograjskim Partizanom. Na tekmi v Stožicah tudi veliko partizanovcev.
Oglej si celoten članek

Prvi udarec za Đonija

"Osebno komaj čakam na  tekmo – kot verjetno tudi moji fantje. Nasprotnik je po meri, večjega motiva ne potrebujemo, saj gre za večkratne srbske prvake, ki so še to leto igrali v Ligi prvakov," je za Žurnal24 dan pred tekmo povedal športni direktor zmajev Milenko Ačimović.

Nekdanji nogometaš Crvene zvezde je prepričan, da bodo črno-beli, ki tudi letos ciljajo na elitno Ligo prvakov, v Stožicah igrali na zmago: "Sklepam še iz svojih igralskih časov, ampak  v klubih, kot sta (Crvena) Zvezda in Partizan, si težko privoščijo poraz. Tudi tokrat ne pride v poštev. Sem ne prihajajo na izlet, prihajajo zmagat." Partizanu je v lanski sezoni uspelo nekaj, za kar se mnogi balkanski klubi (predvsem Dinamo Zagreb) neuspešno potegujejo že nekaj časa - igral je v skupinskem delu Lige prvakov.

"Ključ je zmagati eno veliko tekmo, normalno pa je, da potrebuješ tudi nekaj sreče. Potrebno se je zelo dobro pripraviti, Partizan je moral za lansko Ligo prvakov denimo premagati Anderlecht ... V Ligo prvakov se ne da priti po ovinkih. Po domače povedano moraš premagati eno zelo zelo dobro ekipo in biti boljši na dveh tekmah. Ni lahko. Tudi v Evropski ligi ne, in res je čudež, če se nekdo iz tega našega prostora uvrsti v Ligo prvakov. To je vredno vsega spoštovanja," je o podvigu črno-belih dejal Ačimović.

Stankovića ne bo

Za prenovljeno Olimpijo bo to tretji test pred začetkom sezone, potem ko so že premagali Bled (4:0) in nadigrali Zagreb (2:1). "Zelo pozitivno sem bil presenečen. Mladi nogometaši so v Zagrebu pokazali zelo dobro predstavo in, kot kaže, so se dobro vklopili v ekipo," je o trenutni uigranosti še povedal Ačimović.

Na stožiških tribunah naj bi se sicer poleg domačih pristašev zbralo veliko grobarjev od blizu in daleč. Partizan je v pripravljalni bazi na Pohorju obiskal športni direktor Maribora in njihov nekdanji nogometaš Zlatko Zahovič, začetni udarec na tekmi pa bo izvedel še en nekdanji reprezentant z grobarskim pedigrejem – Đoni Novak. Ačimovićev zet Dejan Stanković je že na počitnicah in ga na tekmi ne bo. Tako bodo nekdanji "Zvezdaši" kot kaže v manjšini, toda Ačimović je na nekdanje bitke z velikimi rivali že pozabil:

"Ne gledam več na to. Želim si le, da moji fantje odigrajo dobro tekmo. Kdorkoli nam stoji nasproti. Sem v Olimpiji, delam za Olimpijo, navijam zanjo in za njene fante. Popolnoma vseeno mi je, kdo stoji nasproti, želim si le, da Olimpija na vsaki tekmi osvoji tri točke," je še za konec povedal ljubljanski športni direktor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:27 23. Junij 2011.

    Pa spet bojo navijači naredili pyzdarijo,tko,kot vedno!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.