Partizan: "Odločila je večja želja!"

Foto: Žurnal24 Takšno je navijaško vzdušje v Beogradu, če ne v nedeljo, pa bo podobno v Stožica

Your browser doesn’t support HTML5 video

"Ključna je bila naša želja po zmagi," razlog za zmago nad Maccabijem pojasnjuje Vesely, ki s Partizanom potuje ne Final 4. Tam bodo trije Slovenci. "Dali bomo vse od sebe," obljublja Erazem Lorbek.
Oglej si celoten članek
Igramo zelo dobro. Dali bomo vse od sebe. To bo edina pot, da morda osvojimo Evroligo.
Erazem Lorbek

CSKA Moskva, Barcelona, Olympiakos in Partizan so v četrtek zvečer postali udeleženci zaključnega turnirja košarkarske Evrolige. V Parizu bodo moč slovenske košarke tako zastopali Erazem Lorbek, Jaka Lakovič (oba pomembna člena Barcelone) in Matjaž Smodiš, ki naj bi bil do takrat nared za vrnitev na parket, saj bo z normalnimi treningi začel prihodnji teden (CSKA). V taborih četverice letos najboljših ekip je bilo minulo noč zelo veselo, a nikjer bolj kot v slačilnici Partizana. Na papirju močnejši Maccabi je padel predvsem zaradi nekajkrat večje želje košarkarjev Partizana, pa tudi zaradi norega vzdušja okoli 22 tisoč navijačev v Beograjski Areni. Na ulicah Beograda zabava traja še dan po tekmi.

"Čarobni Partizan v Pariz, Bo junak," piše na srbski spletni strani b92.net, pri čemer mislijo na Američana Bo McCalebba, ki je dal 19 točk. Partizanova generacija 2009/2010 je tako ponovila uspeh iz leta 1998, ko so njihovi predhodniki igrali na Final 4 v Barceloni. Črno-beli so najmočnejše evropsko košarkarsko tekmovanje nazadnje osvojili leta 1992. "Sploh se še ne zavedam, kaj nam je uspelo. Naš uspeh v Evroligi, s katerim smo navdušili predvsem svojo publiko, je prišel, ker smo trdno na tleh, a imamo hkrati visoke želje, ambicije in sanje," je povedal kapetan Petar Božić.

Kako noro je bilo v Beograjski Areni, poglejte v galeriji. Tukaj!

"Uspelo nam je nekaj fantastičnega. Ni lahko v dveh dneh dvakrat premagati tako veliko ekipo, kot je Maccabi, ki jo vodi trener, kot je Pinni Gershon," je veličino uvrstitve na zaključni turnir poudarjal trener Partizana, Duško Vujošević. "Mislili so, da nas bodo zlahka premagali. A moji fantje so bili, kljub pritisku publike, močni na vseh štirih tekmah. Na Final 4 gremo kot avtsajder, a to smo že vso sezono." Kaj je bil ključ za zmago, ni bilo težko ugotoviti. Izpostavlja Jan Vesely: "Ključna je bila naša želja po zmagi! Na začetku smo imeli težave v obrambi, nato pa smo zagrizli."

Naši navijači so najboljši na svetu. Hvala jim!
Jan Vesely

V polfinalu, ki bo sedmega maja v Parizu, se bo Partizan pomeril z Olympiakosom, Barcelono pa v slovenskem obračunu čaka CSKA. "V Pariz bomo prišli prepričani, da nismo favorit zaključnega turnirja. Da bi osvojili naslov, bomo morali odigrati svojo najboljšo košarko," je po sinočnji tretji zmagi nad Realom Madridom dejal trener Barcelone, Pascual Xavier. Za uradno spletno stran tekmovanja je svoje občutke strnil tudi naš Erazem Lorbek: "Smo zelo srečni. Bili smo prepričani, da lahko dobimo obe tekmi v Madridu. Bili smo bolj potrpežljivi. Igrali smo kot ekipa in s pravim pristopom v obrambi."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.