Pavlin: Mandarić ima zdaj prvič problem

Foto: Jan Krstovski
Foto: Jan Krstovski
Nekdanji slovenski reprezentant Miran Pavlin je spregovoril o ljubljanski Olimpiji in primerjavi dveh največjih slovenskih klubov s hrvaškimi in srbskimi.
Oglej si celoten članek

Nekdanji vezist slovenske reprezentance, sedaj pa svetovalec mariborskega športnega direktorja Zlatka Zahovića - Miran Pavlin, je po koncu sezone povedal nekaj besed o Olimpiji, v kateri je kot igralec sicer preživel vrsto let. Ljubljančanom je pomagal ob preboju iz pete v Prvo ligo, nato pa zapustil prestolnico in se napoltil v Koper. V klubu, kjer je predsedoval sedanji šef Olimpije Milan Mandarić, je Pavlin osvojil naslov prvaka in se dobro spoznal z načinom dela srbsko-ameriškega poslovneža.

Pavlin je v pogovoru za revijo Reporter opozoril na slovensko zakonodajo, ki ne omogoča privatiziranja klubov ozitoma društev. To je lahko velika ovira za poslovanje v nogometu, kjer želijo lastniki kapitala imeti konce v svojih rokah. Mandarić je v preteklosti znal zaslužiti s kupovanjem in prodajo klubov (med njimi je sedanji angleški prvak Leicester City), v Sloveniji bo to precej težje. 

"Mislim, da ima (Mandarić, op. a.) zdaj prvič majhen problem, ker pri nas nimamo privatiziranja klubov. On ga lahko proda nekomu, ki bo razumel slovensko zakonodajo. Tujec tega ne bo razumel, on bo vedel le, da je 51-odstotni lastnik ali da ni. Če da denar, je lastnik. Zahodni svet to težko razume, mora biti malo balkanskega pridiha, kot je pri Mandariću, da mu je to jasno," je pojasnil Pavlin.

Le Dinamo, vse drugo pozabite

Nekdanji član Naklega, Freiburga in Porta meni, da se je slovenski nogomet počasi prerinil v ospredje dogajanja na prostorih nekdanje skupne države, kar je bilo še pred leti težko predstavljivo.

"Razen Dinama sta Maribor in Olimpija največja kluba na Balkanu. Vse drugo pozabite, tudi Hajduk. Srbski klubi so še hujši, ker živijo v preteklosti. 50 milijonov evrov dolga ima Crvena zvezda, 26 milijonov Partizan, kaj naj? Saj sploh ne vedo, ali imajo danes blokiran račun," je za Reporter zatrdil Pavlin.

Brez njega prvaki

Gorenjec je prepričan, da bi bil Maribor letos prvak, če Mandarić ne bi prevzel vodenja ljubljanskega prvoligaša.

"Brez Mandarića bi bili letos mi prvaki, ker finančnih vložkov, ki jih on daje v Olimpijo, v Sloveniji ne bi zmogel nihče drug," je dodal funkcionar letošnjih zmagovlacev Pokala Slovenije.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 08:36 1. Junij 2016.

    No gospodič,pokaži mi denar ali diplomo,pa začnimo razgljabjati o nogometu sicer boš zame ostal brezveznež ,lahko pomagaš le zdrahoviču ki …

  • 20:57 31. Maj 2016.

    Hajduk je institucija, način življenja, duša in srce Dalmacije. In to ne glede na rezultate kluba. Samo v Dalmaciji se …

  • 17:48 31. Maj 2016.

    Dream of midnight.<br /><br />And so, in<br />the middle of<br />a winding night,<br />the touch of<br />this candle <br />and …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.