Pavlin: "Ostajam v Kopru"

Foto: Žurnal24
Zgodba okoli obstanka Mirana Pavlina v Kopru je končana. Nekdanji reprezentančni kapetan je v pogovoru za zurnal24.si potrdil, da še naprej ostaja na Obali.
Oglej si celoten članek
Pogodba še ni podpisana, ampak danes (v torek) začnem s prvim treningom. V klubu ostajam kot športni direktor in kot igralec, a bom videl, koliko časa bom še lahko igral.
Miran Pavlin

Miran Pavlin je po sramotnem porazu Kopra na prvi tekmi drugega kola kvalifikacij Lige prvakov proti Dinamu z 1:5 dejal, da ima dovolj in da nepreklicno končuje svojo sicer bogato športno pot. A kaj kmalu so se pojavile govorice, da si Pajo utegne premisliti. In dejansko se je še enkrat več izkazalo, da se nobena juha ne poje tako vroča, kot se skuha. Gorenjec na začasnem delu na Obali nam je v torek namreč potrdil, da ostaja član Kopra. "Pogodba še ni podpisana, ampak danes (v torek) začnem s prvim treningom. V klubu ostajam kot športni direktor in kot 'stand-by profi', a bom videl, koliko časa bom še lahko igral," je za zurnal24.si dejal Pavlin in nato dopolnil svoje misli: "Dogovor je nenavaden, ampak v Sloveniji, kjer ni veliko finančnih sredstev na razpologa moramo včasih tudi kompenzirati kakšne stvari." Pavlin bo s Koprom podpisal enoletno pogodbo.

Pa bo Miran Pavlin v naslednjem kolu, ko bo Koper gostoval pri Rudarju v Velenju že na travnati površini? "Ali bom igral, ali sedel na klopi ne vem, bom pa v postavi," je odvrnil Pavlin in dodal, da mora do naslednje prvenstvene preizkušnje sprva stabilizirati ekipo. "V ekipi je nekaj nemira in te stvari je potrebno umiriti."

Nekdanji igralec Porta je nato še enkrat več ponovil, kaj ga je sploh pripeljalo do odločitve, da konča športno pot: "Poraz proti Dinamu je bil res zelo težek trenutek v moji karieri. Eno leto in dva meseca smo živeli za to, kar se je v devedesetih minutah porušilo. Poleg tega pa smo pet milijonov evrov vrgli skozi okno, kajti Šerif bi bil povsem premagljiva ekipa. Potem bi bili že v Evropski ligi in to bi prineselo tri, štiri milijone. Zdaj pa si predstavljajte, kaj to pomeni za klub v Sloveniji. In zato je bilo to razočaranje pri meni še večje."

Pavlina smo povprašali tudi o namigih, da nekateri igralci naj ne bi bili zadovoljni z njim in njegovimi načinom razmišljanja: "Meni tega ni nihče povedal. Ampak saj veste, da ljudje v stresnih situacijah včasih rečejo kaj, čeprav ne mislijo čisto tako. Če je pa, kdo kaj rekel, bom z veseljem poslušal, kaj je rekel in bom imel argument za nazaj. Na igrišču je realnost. Vse besede so brez veze."

Za konec je Pavlin še potrdil prihod izkušenega Milana Osterca, medtem ko so za drugega prišleka Dareta Vršiča zaprosili za certifikat, a ... "Mi smo danes zaprosili za certifikat. Romuni imajo pravico, da ga zadržijo 30 dni in verjetno Timisoara zaradi tega spora ne bo kar jutri izdal certifikata, ampak bo trajalo in trajalo," je še dejal Miran Pavlin.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.