Pavljučenkova maščevala Hercogovo

Foto: Žurnal24 Anastazija Pavljučenkova je zmagala na turnirju WTA v Monterreyu. (Foto: Reuters
Jelena Janković, ki je v polfinalu izločila Polono Hercog, ni zmagala turnirja v Monterreyju. Slovensko igralko je v finalu maščevala Anastazija Pavljučenkova. V Kuala Lumpurju je zmagala Jelena Dokić.
Oglej si celoten članek

Rusinja Anastazija Pavljučenkova je zmagovalka ženskega teniškega turnirja WTA v mehiškem Monterreyju z nagradnim skladom 220 tisoč ameriških dolarjev. V finalu je drugopostavljena Pavljučenkova v treh nizih z 2:6, 6:2 in 6:3 premagala srbsko igralko Jeleno Janković. Po dobrih dveh urah igre je glavni del denarne pogače, 37 tisoč dolarjev, pripadel Pavljučenkovi. Jankovićeva, šesta igralka sveta, ki je v polfinalu odpravila tudi najboljšo Slovenko Polono Hercog, pa se je morala zadovoljiti s polovičnim zneskom.

WTA, Monterrey, finale:

Anastazija Pavljučenkova (Rus/2) : Jelena Janković (Srb/1) 2:6, 6:2, 6:3

Avstralka Jelena Dokić je v finalu teniškega turnirja WTA v malezijskem Kuala Lumpurju ugnala Čehinjo Lucie Šafarovo z 2:6, 7:6 (9) in 6:4 in po devetih sušnih letih osvojila svoj šesti turnir WTA. Dokićeva je dvoboj začela slabo in izgubila prvi niz, nato pa peto nosilko Šafarovo premagala po dveh urah in 40 minutah igre. Za Avstralko je to prva osvojena lovorika po juniju 2002. Igralka jugoslovanskega rodu nato od leta 2004 do 2008 ni igrala na najmočnejših teniških turnirjih, trenutno pa zaseda 91. mesto na svetovni teniški lestvici.

WTA, Kuala Lumpur, finale:

Jelena Dokić (Avs) : Lucie Šafarova (Češ/5) 2:6, 7:6 (9), 6:4.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.