Pech in Longhi v "finalu"

Foto: Žurnal24
Čeh Vaclav Pech (Mitsubishi Lancer EVO IX) in Italijan Piero Longhi (Škoda Fabia S2000) sta kandidata za zmago na reliju Saturnus. Tretji je Rok Turk. V nedeljo okrog Janč, Metnaja in Višnje Gore.
Oglej si celoten članek

Za zmago na letošnjem reliju Saturnus, največjem avtomobilističnem tekmovanju v Sloveniji, se bosta v nedeljo udarila lanski zmagovalec Čeh Vaclav Pech (Mitsubishi Lancer EVO IX) in Italijan Piero Longhi (Škoda Fabia S2000). Po današnjih hitrostnih preizkušnjah je Čeh boljši za manj kot štiri sekunde.

Reli se bo nadaljeval in končal v nedeljo. Potem ko so dirkači soboto prebili v Hrastniku in Trbovljah, kjer so po trikrat prevozili dve različni hitrostni preizkušnji, jih zadnjih šest HP čaka še zadnji dan relija. Preselili se bodo v ljubljansko okolico, po dvakrat bodo na vrsti hitrostne preizkušnje Janče, Metnaj in Višnja Gora. Cilj relija bo popoldne v športnem parku Stožice.
Na tretjem mestu je najhitrejši Slovenec Rok Turk (Peugeot 207 S2000). Toda Turk ima po skupno sedmih "brzincih", šestih sobotnih v Zasavju in šetkovem superspecialu v Stožicah, že skoraj minuto in pol (+1:29) zaostanka. V boj za skupno zmago bo tako težko posegel, saj sta bila tekmeca pred njim vso soboto razred zase. Povedel je Longhi, ki je bil najhitrejši že v petek, toda razlika med njim in Čehom je bila majhna, le nekaj sekund. Na peti HP se je prvič v vodstvo prebil Pech, ki pa se prav tako ni mogel znebiti tekmeca. Ostal je sicer na prvem mestu, vendar je po sobotnem delu relija razlika na vrhu vsega 3,7 sekunde.

V boju za slovensko zmago pa je v najboljšem položaju Turk. V odsotnosti poškodovanega državnega prvaka Aleksa Humarja, namesto njega za ekipo Target motosport vozi prav Longhi, ima dirkač s peugeotom 14 sekund prednosti pred najhitrejšimi domačimi tekmeci. Vendar je tudi v slovenskem DP položaj podoben kot v skupni konkurenci; Turku namreč za ovratnik diha Darko Peljhan (Mitsubishi Lancer EVO X), ki se sicer nikdar ni prebil pred njega, a je bila razlika med njima le nekaj sekund, po sobotnem delu je tako znašala manj kot 15 sekund. V deseterici sta po prvem dnevu od Slovencev še Mitja Klemenčič (Mitsubishi Lancer EVO IX) s 3:16 minute zaostanka za vodilnim na devetem mestu, mesto za njim pa je Rajko Žakelj (Mitsubishi Lancer; +3:51).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.