Pedrosa in Lorenzo na stezi že v Laguni

Foto: EPA
Foto: EPA
Španska dirkača Jorge Lorenzo in Dani Pedrosa, ki se poškodovala pred dirko za VN Nemčije, sta potrdila, da se na stezo vračata že ta konec tedna v Kaliforniji.
Oglej si celoten članek

Španska motociklista Jorge Lorenzo, svetovni prvak v kraljevski kategoriji, in Dani Pedrosa naj bi se v karavano svetovnega prvenstva v razredu motoGP vrnila že ta konec tedna, ko bo v Kaliforniji na sporedu dirka za veliko nagrado (VN) ZDA. Oba sta zaradi poškodbe ključnice izpustila nastop na minuli VN Nemčije.

Čeprav je v zadnjih desetih dneh dvakrat grdo padel in si dvakrat zlomil ključnico ter prestal dve operaciji, je svetovni motociklistični prvak Lorenzo odločen, da ni časa za počitek. Potem ko je zaradi poškodbe sicer izpustil zadnjo dirko v Nemčiji, je danes sporočil, da bo nastopil na dirki v Laguni Seci, deveti dirki sezone SP, ki jo je leta 2010 tudi dobil.

Pedrosa okreval

Pedrosa, ki je ob padcu na prostem treningu pred VN Nemčije grdo padel in si prav tako zlomil ključnico, se je prav tako odločil, da bo odpotoval v Kalifornijo. "Po počitku se dobro počutim, zato bom konec tedna bržčas nastopil na dirki," je dejal Pedrosa.

Po dirki v Laguni Seci motocikliste čaka dolga pavza do VN Indianapolisa, ki bo šele 18. avgusta, tako da bosta imela oba Španca dovolj časa za okrevanje. Pedrosa je v SP ta čas na drugem mestu za rojakom Marcom Marquezom, Lorenzo je tretji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.