Pedrosa najhitrejša kamikaza

Foto: Reuters motegi motogp rossi Foto: Reuters motegi motogp rossi Foto: Reuters motegi motogp barbera Foto: Reuters motegi motogp barbera Foto: Reuters motegi motogp Niklas Ajo Foto: Reuters motegi motogp Niklas Ajo
Ob precej drugačni uri kot ponavadi je znano, kdo je slavil na motociklistični preizkušnji v razredu MotoGP. V Motegiju na Japonskem, deželi kamikaz, je bil najboljši Dani Pedrosa. Na drugem mestu je končal Jorge Lorenzo, na tretjem pa vodilni v skupnem seštevku Casey Stoner.
Oglej si celoten članek

Španski motociklist Dani Pedrosa (Honda) je zmagovalec dirke za svetovno prvenstvo v Motegiju v razredu MotoGP. Drugo mesto na dirki za veliko nagrado Japonske je osvojil rojak zmagovalca Jorge Lorenzo (Yamaha), tretji pa je bil vodilni v skupnem seštevku Avstralec Casey Stoner (Honda).

Dirko v najprestižnejšem razredu MotoGP so zaznamovali številni odstopi, trčenje Valentina Rossija in Bena Spiesa v prvih zavojih dirke, po katerem je Rossi odstopil, prehiter start Andree Doviziosa, Marca Simoncellija in Cala Crutchlowa, zaradi česar je sledila predpisana kazen in vožnja skozi bokse in napaka Caseyja Stonerja, ko je po vodstvu z vožnjo čez pesek padel na peto mesto.

Dirka je bila danes z eno besedo res "pestra", zmago je namreč v enem od zavojev, v katerega je prišel prehitro, zapravil vodilni v skupnem seštevku Stoner. Slednji je bil dobro na poti, dolgo vodil, nato pa v zavoju številka 5 napravil napako. Kljub zaviranju je moral narediti "obvoz" čez pesek, s čimer je vodstvo prepustil konkurentom. Na progo se vrnil kot peti, vodil pa je Pedrosa pred Lorenzom. Avstralec je nato ujel Nickyja Haydna in Alvara Bautisto, a višje od tretjega mesta ob razpoloženih Pedrosi in Lorenzu ni šlo.

 

"Na startu sem videl da se je Andrea (Dovizioso) premaknil prehitro in ko se je dirka začela sem skušal voziti najboljše. Casey je bil najhitrejši, a je nato naredil napako, tudi Andrea je zaradi napake moral skozi boks in pot je bila prosta. Skušal sem voziti kar najboljše čase krogov, približeval pa se je tudi Jorge (Lorenzo). A ostal sem zbran in izredno sem vesel te zmage. Prvič se je namreč zgodilo, da je Honda v MotoGP zmagala tukaj na japonskih tleh," je po današnji zmagi povedal Pedrosa.

"Mislim, da je bil danes start ključni del dirke zame. Slabo sem startal, izgubil kar nekaj mest. Na splošno je bila dirka čudna. Casey je zapeljal s steze, Andrea je moral skozi boks ... Mislil sem že, da lahko zmagam, tudi na koncu je imel Pedrosa nekaj težav, zato sem skušal zmanjšati razliko, a Dani si je danes res zaslužil zmago. Tudi drugo mesto je za nas dobra uvrstitev," pa je po dirki povedal drugouvrščeni Lorenzo.

"Ves vikend je bil za našo ekipo zelo dober. Tudi danes sem dobro startal, zdelo se, je, da ni kaj skrbeti. A nato se je zgodila napaka. V zavoj sem prišel prehitro, sprednji del je začelo zanašati, ko sem pripeljal po klancu navzdol, je bila v rokah tako velika sila, da sem mislil, da me bo vrglo z motorja. Pritiskal sem na zavore, zadnji del je pričelo dvigovati v zrak in moral sem spustiti zavoro. Odpeljal sem naravnost in vesel sem, da nisem padel. Kljub temu moramo biti zadovoljni s tretjim mestom, čeprav sem nekoliko razočaran s končnim izidom, a sem lahko srečen, da sem danes sploh končal, kjer sem," pa je po dirki povedal skupno vodilni Stoner, ki se zdaj veseli domače dirke.

MotoGP (24 krogov po 4,801 km/115,224 km):
1. Dani Pedrosa (Špa/Honda)          42:47,481
(povp. hitrost: 161,561 km/h)
2. Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha)        +   7,299
3. Casey Stoner (Avs/Honda)             18,380
4. Marco Simoncelli (Ita/Honda)         23,550
5. Andrea Dovizioso (Ita/Honda)         23,691
6. Ben Spies (ZDA/Yamaha)               37,604
7. Nicky Hayden (ZDA/Ducati)            39,167
8. Colin Edwards (ZDA/Yamaha)           45,023
9. Hiroši Aojama (Jap/Honda)            49,074
10. Randy de Puniet (Fra/Ducati)         59,022

Skupno (po 15. dirki od 18):
1. Casey Stoner (Avs/Honda)                300 točk
2. Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha)              260
3. Andrea Dovizioso (Ita/Honda)            196
4. Dani Pedrosa (Špa/Honda)                195
5. Ben Spies (ZDA/Yamaha)                  156
6. Valentino Rossi (Ita/Ducati)            139
7. Nicky Hayden (ZDA/Ducati)               123
8. Marco Simoncelli (Ita/Honda)            119
9. Colin Edwards (ZDA/Yamaha)               98
10. Hiroši Aojama (Jap/Honda)                94

Moto2 (23 krogov po 4,801 km/110,423 km):
1. Andrea Iannone (Ita)              43:25,007
(povp. hitrost: 152,599 km/h)
2. Marc Marquez (Špa)                +   1,999
3. Thomas Lüthi (Švi)                    3,686
4. Stefan Bradl (Nem)                    4,313
5. Simone Corsi (Ita)                    4,647
6. Alex de Angelis (SMr)                 4,813
7. Bradley Smith (VBr)                  10,520
8. Dominique Aegerter (Švi)             10,725
9. Esteve Rabat (Špa)                   11,387
10. Mika Kallio (Fin)                    12,803

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:08 23. Oktober 2011.

    Najhitrejša kamikaza? Prav zanima me, kdo je to napisal. Če ljudje niso pismeni, ne bi smeli delati v medijih. Pravilno …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.