Pegan srebrn v Montrealu

Foto: Žurnal24 pegan_lozana_epa_main
Aljaž Pegan je na prvi tekmi svetovnega pokala v novi sezoni v Montrealu osvojil drugo mesto. Za vajo na drogu je prejel 14,1 točke.
Oglej si celoten članek

Slovenski telovadec Aljaž Pegan, ki je uspešno opravil kvalifikacije na prvi tekmi nove sezone svetovnega pokala v Montrealu in prejel prvo oceno, je nato v finalu telovadil nekoliko slabše. A kljub napakam je za prikazano sestavo na drogu prejel oceno 14,1 točke, kar je bilo dovolj za novo odličje v bogati zbirki – tokrat je osvojil srebro.

Čeprav sem kvalifikacijski nastop opravil brez večjih težav, izpustil sem le povezavo pegan-ribalko, pa še to zaradi tega, ker mi na ogrevanju tik pred nastopom ni šla od rok in nisem želel tvegati, mi nato v finalnem nastopu v sestavi prav nič ni šlo po načrtih.
Aljaž Pegan
"Čeprav sem kvalifikacijski nastop opravil brez večjih težav, izpustil sem le povezavo pegan-ribalko, pa še to zaradi tega, ker mi na ogrevanju tik pred nastopom ni šla od rok in nisem želel tvegati, mi nato v finalnem nastopu v sestavi prav nič ni šlo po načrtih. Za konec sestave sem naredil še seskok 'na vse štiri', a pozna se, da gre za začetek sezone, tako da so številne napake delali tudi tekmeci, zato je bila moja vaja dovolj za drugo mesto," je iz Kanade sporočil 35-letni gimnastični as.

Drugi slovenski telovadci in telovadke bodo sezono začeli prihodnji teden v Cottbusu, kamor bodo odpotovali Sašo Bertoncelj, Rok Klavora, Žiga Britovšek, Žiga Šilc in Grega Saksida, v ženskem delu tekmovanja pa se bodo v Nemčiji predstavile Adela Šajn, Tjaša Kysselef, Fiona Novak in Teja Belak. Sezona pa se je začela brez Mitje Petkovška, ki se še vedno ubada s poškodbo hrbta, in Alena Dimica, ki si je pred tedni med treningom natrgal mišico v rami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.