Pele na oddelku za specialno nego

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanji legendarni brazilski nogometaš Pele je bil premeščen na oddelek za specialno nego, vmesno postajo do oddelka za intenzivno nego, se glasi sporočilo bolnišnice v Sao Paulu, kjer se 74-letnik zdravi zaradi urološke infekcije.
Oglej si celoten članek

Vodstvo bolnišnice je še dodalo, da se je za takšen ukrep odločilo, "da bo gospod Edson Arantes do Nascimento deležen najboljše zdravniške oskrbe.Peleju so v isti ustanovi 13. novembra odstranili ledvične kamne in je dva dni pozneje zapustil bolnišnico. Na novo je bil sprejet v ponedeljek ta teden.

Pele, ali O Rei (Kralj), je po mnenju nekaterih najboljši nogometaš vseh časov. V karieri je na 1363 tekmah zabil 1281 zadetkov. Z Brazilijo, za katero je dosegel 77 golov na 91 tekmah, je bil trikrat svetovni prvak, prvič 1958, ko je bil star 17 let. Tedaj je v finalu proti Švedski dosegel dva zadetka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.