Pelé razkril: Zmagal bo Cristiano

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Na predvečer podelitve zlate žoge v Zürichu je svet obkrožila fotografija domnevne razporeditve sedišč v kongresni dvorani. Legendarni Pelé že razkril ime zmagovalca.
Oglej si celoten članek

Če gre verjeti fotografiji, ki je v nedeljo zavladala spletu, bosta "večna rivala" Cristiano Ronaldo in Lionel Messi med prireditvijo v Zürichu, kjer sta med tremi finalisti za osvojitev zlate žoge, sedela povsem skupaj.

Katalonski Mundo Deportivo poroča, da "večje napetosti" praktično ne bi bilo mogoče pripraviti, saj je izbor v zadnjih letih dvignil veliko prahu, Ronaldo pa je pred zvezdnikom Barcelone in Franckom Ribéryjem na pragu svoje druge zmage, prve po letu 2008.

Si bosta čestitala?

Portugalec in Argentinec sta sicer že večkrat spregovorila o tem, da sovraštva med njima ni, a za medije je objavljena fotografija sedišč kot suho zlato. Vsi bodo namreč spremljali reakcije ob razglasitvi najboljšega; Messi naj bi krono po mnenju številnih izgubil prvič po štirih letih.

"Se bosta igralec Barçe in Madrida pogovarjala, medtem ko bosta čakala na razglasitev? Si bosta čestitala? Kamere bodo bolj kot kdaj prej pozorne na reakcije Cristiana in Messija, iz objektiva pa ne bodo izpustile niti pogleda Ribéryja," še pravijo katalonski kolegi.

Prvič po famoznem oponašanju se bosta po vsej verjetnosti srečala tudi predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Sepp Blatter in Ronaldo. Obeta se "švicanje" v Švici!

Pelé: Glavna nagrada Cristianu

Podelitve v Zürichu ne bo izpustil niti eden izmed največjih nogometašev vseh časov, Brazilec Pelé, ki je po opravljeni generalki za ponedeljkovo prireditev v hotelu Baur au Lac razkril ime domnevnega zmagovalca.

"Glavno nagrado bo osvojil Cristiano," je dejal. "Ko je igral Pelé, se ni mogel potegovati za zlato žogo, zato se je Fifa odločila, da unikatnega nogometaša s tremi naslovi svetovnega prvaka nekako nagradi. Menim, da bi me morali poklicati še trikrat, da bi kompenzirali za zamujeno," je ironično pristavil.

Sam se kot Neevropejec seveda ni mogel boriti za največjo individualno nagrado v svetu nogometa, pri Fifi pa so se odločili, da bodo popravili napake iz preteklosti. Na prireditvi se bodo zbrani poklonili tudi nedavno preminulemu Eusébiu, osvajalcu nagrade iz leta 1965.

Močni delegaciji obeh zvezd

Ronalda bodo na prireditev spremljali vsi najbližji, poleg mame obe sestri in brat, njegov zastopnik Jorge Mendes in po dolgi odsotnosti tudi predsednik Reala Florentino Pérez, ki mu bosta družbo delalala direktor Emilio Butragueño in pomočnik trenerja Zinedine Zidane. Na letalu bo prav tako branilec Sergio Ramos, ki je med 11 člani najboljše enajsterice FIFPro, v Zürich pa bo prišel s svojim bratom in agentom Renéjem Ramosom in nosečim dekletom Pilar Rubio.

Messi bo prišel s soigralci Neymarjem, Danielom Alvesem, Xavijem Hernándezom, Andrésom Iniesto, ki jih bosta v Švico popeljala predsednik kluba Sandro Rosell in športni direktor Andoni Zubizarreta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.