Peljhan šestič državni prvak

Foto: Organizator
Foto: Organizator
Pred relijem Idrija, zadnjim relijem slovenskega državnega prvenstva, je bilo že znano, da bo naslov prvaka osvojil Idrijčan, saj sta bila v boju za končno zmagoslavje le še Darko Peljhan in Rok Turk. Slednji je s sovoznico Martino Lazar (peugeot 208) dirko bolje pričel in po petkovih dveh hitrostnih preizkušnjah vodil.
Oglej si celoten članek

A razlike so bile majhne in že takoj v soboto je Darko Peljhan, kateremu je zapiske brala Tina Lazar, nastopila pa sta z mitsubishi lancerjem evo IX, nakazal, da priložnosti za šesti naslov prvaka ne bo izpustil iz rok.

Po četrti preizkušnji je že prevzel vodstvo, katerega je zadržal vse do cilja in se 22 let po prvem naslovu veselil še šestega. Rok Turk na drugi strani je v sobotnem delu dirke izgubil nekaj mest, ter z osvojenim petim mestom osvojil naslov podprvaka. Med glavnimi junaki relija v Idriji sta bila nedvomno Grega Premrl in Gregor Brešer (citroën DS3) osvojila drugo mesto, na eni hitrostni preizkušnji pa sta ugnala vso konkurenco.

Po nekoliko slabšem začetku sezone sta tako še drugi reli zapored končala na drugem mestu, kar je vsekakor lepa popotnica za naslednjo sezono. Na zmagovalne stopničke se je v Idriji uvrstila še posadka Jani Trčak – Vili Ošlaj (mitsubishi lancer evo IX), ki sta prav tako zmagala na eni hitrostni preizkušnji. Številni gledalci, ki so se zbrali ob progi so bili navdušeni tudi nad nastopom Boštjana Logarja in Ane Bobnar (subaru impreza), državni prvak iz leta 2006 ne po začetnih težavah z zavorami v nadaljevanju dirke postavil nekaj zelo dobrih časov, kar je zadostovalo za končno četrto mesto in le želimo si lahko, da ju bomo v prihodnji sezoni večkrat videli v akciji. Po solidnem začetku pa je predčasno svoj nastop zaključila posadka Aljoša Novak – Matej Čar in sicer zaradi tež z delovanjem njunega mitsubishi lancerja. Omeniti velja tudi nastop Matica Humarja in Blaža Benčine (renault clio 2.0). Sin štirikratnega slovenskega prvaka Aleksa Humarja, ki je tudi tokratni nastop izpustil, ker še niso popravili dirkalnika po nesreči iz relija v Novi Gorici, je nase opozoril z zelo dobrimi časi, ne drugi preizkušnji je bil celo peti. Dirko sta s sovoznikov končala na osmem mestu in bila najboljša v mladinski konkurenci do 21 let.

V posameznih razredih so zmagali še:
Divizija 1: Martin Mlinar – Miran Mlinar (MG 105)
Divizija 2: Rok Turk – Martina Lazar (peugeot 208)
Divizija 3: Domen Agnič – Anja Verbič (BMW M3 E30)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.