Pellegrini uradno prevzel City

Foto: EPA
Foto: EPA
Angleški nogometni klub Manchester City je sporočil, da bo njihovo prvo moštvo v prihodnje vodil Manuel Pellegrini. Kot je danes razkril premierligaški klub, so s čilskim trenerjem sklenili pogodbo za naslednje tri sezone, delo pa bo začel 24. junija.
Oglej si celoten članek

Na trenerskem mestu bo tako 59-letni strateg zamenjal Italijana Roberta Mancinija, ki je klub zapustil dva kroga pred koncem sezone 2012/13.

"Navdušen sem, da sem dobil tako vznemirljivo priložnost. Klub ima vizijo, tako na igrišču kot ob njem, in vesel sem, da bom lahko del tega," je ob objavi novice za klubsko spletno stran dejal Pellegrini.

Pellegrini je zadnjih devet sezon vodil špansko Málago, kjer so prav danes tudi že sporočili ime njegovega naslednika, Špance bo pet let vodil Nemec Bernd Schuster.

''Vse je nared, da Manchester City nadaljuje uspešno pot in navdušen sem, da lahko delam s tako nadarjeno ekipo. Zelo sem ponosen, da sem človek, ki ga je Manchester City izbral za novega trenerja. Na voljo sem imel veliko ponudb številnih klubov, toda zame je najbolj pomembno, da s Cityjem v prihodnji sezoni dosežemo zastavljene cilje. Prepričan sem, da imamo najboljšo ekipo v Premier ligi. V naslednjih treh sezonah lahko osvojimo pomembne naslove. Roberto je opravil odlično delo. Ni lahko osvojiti naslov po 44 letih. Verjamem, da začenjamo nov cikel,'' je povedal Pellegrini.

Predsednik kluba Khaldoon Al Mubarak je dodal: ''Manuel je zelo izkušen in uspešen trener, kar dokazujejo njegovi pretekli dosežki.'' Pellegrini bo na stadion Etihad pripeljal tri tesne doselvace, ki mu bodo pomagali izpolniti začrtane cilje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.