Pentagon ponudil pomoč Rusom

Foto: EPA
Foto: EPA
Rusi preverjajo pripravljenost svojih enot za varovanje med olimpijskimi igrami, svojo pomoč so jim ponudili tudi Američani.
Oglej si celoten članek

Pristojno rusko ministrstvo je danes preverilo pripravljenost ekip za nujne primere na prizorišču letošnjih olimpijskih iger v Sočiju, poroča agencija Itar-Tass. "Po navodilu predsednika Vladimirja Putina je ministrstvo testiralo pripravljenost enot za zagotavljanje varnosti med igrami," so ob tem sporočili z ministrstva.

Minister Vladimir Pučkov se je ob tem sestal z guvernerjem krasnodarskega območja Aleksandrom Tkačevom, s katerim sta se podrobno pogovarjala o varnostnem položaju na tem območju. Obenem je minister obiskal gasilsko enoto, ki je nameščena v olimpijskem parku, in varnostni center ter na koncu ocenil, da je pripravljenost na visoki stopnji.

ZDA ponudile pomoč

Ruska vlada pa je danes prejela tudi ponudbo Pentagona, ki je pripravljen podpreti ruske enote pri zagotavljanju varnosti med igrami. Kot je povedal predstavnik ministrstva, so nekatere ameriške enote na tem območju že pripravljene, da bi pomagale, če bi bilo to treba in če bi Rusija zaprosila za pomoč. Med drugim imajo ZDA trenutno v Črnem morju dve vojaški ladji in več vojaških letal.

ZDA so tudi tako odgovorile na grožnje islamskih skrajnežev, ki so po napadih v Volgogradu pozvale somišljenike tudi k atentatom med olimpijskimi igrami v Sočiju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.