Peščeni specialist pokazal formo na travi

Foto: EPA
Foto: EPA
Španski teniški igralec David Ferrer je zmagovalec turnirja ATP v Hertogenboschu z nagradnim skladom 398.250 evrov. Prvi nosilec je v finalu s 6:3 in 6:4 premagal Nemca Philippa Petzschnerja. Za Španca je to druga lovorika na tem nizozemskem turnirju, prvič je slavil leta 2008.
Oglej si celoten članek

Za David Ferrerja je bila to že četrta letošnja lovorika, saj je osvojil še turnirje v Aucklandu, Buenos Airesu in Acapulcu. Zaigral je še v finalu Barcelone, kjer pa ga je že drugo leto zapored premagal Rafael Nadal.

Ferrer je dobil 78 odstotkov točk na svoj prvi začetni udarec in Nemcu trikrat odvzel servis za zmago po 69 minutah igre z rezultatom 6:3, 6:4. Igralca sta se v karavani ATP med seboj pomerila šele prvič.

O favoritu pred obračunom ni imelo smisla razpravljati, saj je Španec igralec prve deseterice, medtem ko se Philipp Petzschner nahaja šele na 145. mestu lestvice ATP. A Nemca nikakor ne gre podcenjevati, saj je zadnji dve turnirski finali dosegel na travnati površini. Lani ga je v finalu turnirja v Halleju premagal rojak Philipp Kohlschreiber. Petzschner tako ostaja pri eni sami turnirski lovoriki, ki jo je leta 2008 osvojil na Dunaju. Ferrer pa je na Nizozemskem osvojil še petnajsti turnir v karieri.

Hertogenbosch, ATP (398.250 evrov), finale:

David Ferrer (Špa/1) - Philipp Petzschner (Nem) 6:3, 6:4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.