Pešić novi trener Bayerna

Foto: ABA
Foto: ABA
Srbski košarkarski strokovnjak Svetislav Pešić je novi trener nemškega kluba Bayern München. Pešić, ki je z Nemčijo osvojil evropski naslov, z nekdanjo Jugoslavijo pa se je veselil naslova svetovnega in evropskega prvaka, je tretji trener bavarskega moštva v zadnjih treh mesecih.
Oglej si celoten članek

Bayern je konec septembra odpustil nekdanjega nemškega selektorja Dirka Bauermanna in ga zamenjal z Grkom Yannisom Christopoulosom, ki pa tudi ni dolgo zdržal na klopu münchenskega moštva. Bayern v nemški ligi zaseda deveto mesto, vknjižil je po pet zmag in porazov.

"Postavili bomo kratkoročne cilje, ampak razmišljam tudi o naslovu. Verjamem, da se bomo borili za lovoriko. Vendar ne vem, če jo bomo osvojili, ker še ne vem, če imamo potencial," so bile prve besede Svetislava Pešića, ki bo Bayern vodil do konca sezone. Nemški mediji poročajo, da je najbolj zaslužen za prihod Pešića njegov sin Marko, ki v Münchnu opravlja vlogo športnega direktorja.

Pešić je nazadnje opravljal delo selektorja nemške reprezentance, s katero si je priboril nastop na evropskem prvenstvu v Sloveniji leta 2013. Srb ni podaljšal pogodbe z Nemci, Nemška košarkarska zveza pa je že potrdila, da se zdaj že nekdanji selektor seli k Bayernu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.