Peškiričeva začenja pokal Fed

Foto: Žurnal24 Maši Zec Peškirič bo pripadel začetek dvobojevanja s kanadsko reprezentanco. (Fo
Žreb je določil, da bosta prvi sobotni dvoboj med Slovenijo in Kanado v tekmi za obstanek v svetovni skupini teniškega pokala Fed v Kopru ob 12. uri odigrali Rebecca Marino in Maša Zec Peškirič.
Oglej si celoten članek

Žreb je bil po godu naše druge igralke, 24-letne Maše Zec Peškirič z Jesenic, ki že ima pripravljeno taktiko za obračun s skoraj sto mest višje uvrščeno prvo kanadsko igralko, tri leta mlajšo Rebecco Marino. "Vem, da zelo dobra servira, jaz pa odlično vračam udarce. Žogo bom poskušala čim dlje zadržati v igri, saj ji pesek tudi zaradi njene telesne višine ne ustreza. Zagotovo bo želela čim prej zaključiti točke, jaz pa jo bom poskušala čim bolj 'razvleči' po igrišču, saj v gibanju ni najboljša," pravi Maša Zec Peškirič, ki za seboj nima tako uspešne sezone kot njena tekmica iz Kanade.

V drugem dvoboju prvega dne tekmovanja si bosta nasproti stali prvorangirana slovenska igralka Polona Hercog in šele četrtopostavljena gostujoča igralka Eugenie Bouchard. V nedeljo sta na sporedu še dva dvoboja posameznic (začetek ob 11. uri) ter igra dvojic – Slovenijo bosta zastopali Katarina Srebotnik in Andreja Klepač, zmagovalec dvoboja pa bo ekipa, ki bo prva osvojila tri točke.
Rebecca Marino je leto 2010 končala na 101. mestu, z odličnimi igrami v prvih treh mesecih, ki so večinoma potekale na trdih podlagah, pa se je že prebila do roba najboljše petdeseterice na svetu. Ravno obratna pa je zgodba pri Maši Zec Peškirič, ki je v štirinajstih dvobojih v tem letu zmagala le trikrat.

Le z nekaj boljšim izkupičkom se lahko pohvali Polona Hercog (5-10), ki si zelo želi, da bi bil ta dvoboj v Kopru in prehod s trdih na peščene podlage njena prelomnica v sezoni. "V Kopru odlično treniramo že ves teden. Forma se dviguje, prav tako samozavest, tako da sem zelo optimistična," pravi 20-letna Mariborčanka, ki se bo prvi dan srečala s 17-letno Eugenio Bouchard, 372. igralko na svetovni računalniški lestvici WTA.

Kapetan Kanade Sylvain Bruneau je z izborom druge igralke presenetil vse prisotne na žrebu v Pretorski palači v središču Kopra. Bouchardova je namreč po uvrstitvi na lestvici WTA šele četrta kanadska igralka, a kot je pojasnil kapetan, je mlada igralka v odlični formi, saj je v zadnjem času dobila kar dva ITF turnirja na pesku.

Nekoliko je presenetil tudi slovenski kapetan Iztok Božič, ki je Katarini Srebotnik za igro dvojic namenil domačinko Andrejo Klepač. Na prejšnjih dvobojih je Velenjčanka namreč igrala s Polono Hercog, vendar lahko kapetan svojo odločitev spremeni še eno uro pred dvobojem.

"Pričakujem izenačen dvoboj, v katerem bodo odločale malenkosti. Dekleta so ves teden odlično trenirala in upam, da bodo dobre igre in udarce prenesle tudi na tekmo. To je za slovenski ženski tenis izjemno pomemben dvoboj, saj se nihče ne želi znova prebijati v svetovno skupino preko zahtevnih evroafriških kvalifikacij," pravi Iztok Božič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.