Pet let Oblakovih mojstrovin v Madridu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pred pol desetletja je slovenski reprezentančni vratar prvič branil v elitni španski ligi. V tem obdobju je nanizal ogromno vrhunskih posredovanj.
Oglej si celoten članek

Spletna stran Marce je polna pohval na račun slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka. Španci so se spomnili, da je v soboto minilo pet let, odkar je Škofjeločan debitiral v elitni španski La Ligi, pred tem je za svoj klub, v katerega je prestopil iz Benfice, branil le na pokalnih tekmah in dveh tekmah Lige prvakov.

Začetek apokalipse Znan glavni vzrok italijanske grozljivke - biološka bomba na San Siru!

Iz Lizbone v Atlético Madrid je Oblak prišel poleti leta 2014, a je moral na svoj prvenstveni debi kar nekaj časa čakati. Na začetku je bil rezerva Miguelu Ángelu Moyáju, a ko je na prvi tekmi 21. marca 2015 proti Getafeju ohranil mrežo nedotaknjeno (2:0), mesta prvega vratarja ni več izpustil.

Že leto pozneje se je njegova ekipa uvrstila v finale Lige prvakov, med tem pa je Slovenec delal čudeže na vratih po vsej Evropi.

Kakšna čast! Svetovno priznan medij razglasil Dončića in Oblaka za najboljša na svetu!

"S štirimi zaporednimi nagradami Zamora, ki jih dobi vratar španske lige z najmanj prejetimi zadetki, samo potrjuje, zakaj ga imajo za enega najboljših vratarjev na svetu," piše Marca.

Nazadnje je Oblak zablestel na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov. S svojimi obrambami je bil najzaslužnejši za napredovanje Atlética na račun aktualnega evropskega prvaka Liverpoola.

Lestvica Toliko so vredne zasedbe najboljših klubov

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.