Pet novosti, povezanih z WSOP

Foto: Žurnal24
Na tiskovni konferenci pred začetkom prvenstva WSOP sta izvršni direktor Ty Stewart in podpredsednik ter turnirski direktor Jack Effel predstavila seznam novosti prvenstva, ki se bo začelo čez dva tedna.
Oglej si celoten članek

1. WSOP in TV hiša ESPN sta podaljšala sodelovanje do leta 2017, letos bo prek spleta mogoče spremljati prenos dogajanja z vseh 55 turnirjev.
Drugi del novice je mogoče resda vsem našim bralcem že dobro znan, a dejstvo, da sta WSOP in ESPN podaljšala svoje sodelovanje do leta 2017, kljub zadnjim dogodkom v ZDA, je zelo pomembno za poker. Glede na to, da so ameriške oblasti pregnale oba največja ponudnika spletnega pokra, je sedaj še bolj pomembno, da se vse televizijske oddaje s poker tematiko odrežejo še toliko bolje, saj promocija igre, vsaj do razrešitve pravnih težav povezanih z regulacijo področja spletnega pokra, popolnoma sloni na njihovih ramenih.

2. Na vsaki finalni mizi bodo uporabljeni avtomatski mešalci kart.
WSOP in Shuffle Master sta letos združila svoje moči in tako poskrbela, da se bo finalna miza vsakega od letošnjih WSOP turnirjev ponašala z avtomatskim mešalcem kart, v nekaterih primerih, pa bodo z njimi opremili še vrsto drugih miz poleg finalke. To je dobra novica predvsem za nastopajoče, saj bo vpeljava te novosti drastično povečala hitrost igre, kar je še posebej dobrodošlo na finalnih mizah, ki bodo tako še bolj vratolomne in nabite z akcijo.

Če se bo letošnji test avtomatskih mešalcev izkazal za uspešnega (kar se skorajda zagotovo bo), si lahko v prihodnosti obetamo še večjo razširjenost tovrstnih pripomočkov in morda nam v letu ali dveh uspe avtomatske mešalnike namestiti celo na vse igralne mize. Ta novost je bila s strani igralcev zelo dobro sprejeta, zato praktično ni razloga, da v prihodnje ne bi pridobila na veljavi.

3. Poker Hall of Fame vpeljal “pravilo Chipa Reesea” – nominiran je lahko le igralec, ki je dopolnil vsaj 40 let starosti.
Ta novost morda niti ni tako zelo odmevna, saj se je v preteklosti že izkazalo, da zna poker skupnost sama dobro oceniti, kdo si zasluži čast vstopa v Hišo slavnih in kdo ne. Seveda pa na žalost to novo pravilo onemogoča, da bi nekateri igralci, ki imajo že sedaj status žive legende (Phil Ivey), predčasno postali nesmrtni.Eden od aspektov pokra, ki ga dela tako priljubljenega je prav ta, da se z njim lahko ukvarja vsak, ne glede na spol, starost, raso in raven predznanja in prav zato utegne to pravilo povzročiti kar nekaj nestrinjanja v poker skupnosti. Z njim so sicer na nek način zadovoljili tisto staro gardo igralcev, vendar bolj kot to, zgolj preprečili nekaterim mlajšim asom, da se predčasno prebijejo v Hišo slavnih. Naši občutki glede tega so mešani.

4. WSOP nonšalantno odgovarja na dogodke ti. črnega petka.
Nekaj vprašanj na tiskovni konferenci se je seveda dotikalo tudi dogodkov črnega petka, ob katerih pa je vodstvo tekmovanja zgolj odmahnilo z roko in zatrdilo, da se za njih ni spremenilo popolnoma nič, saj niso neposredno povezani z nobeno spletno poker sobo.

Kljub temu pa bo zanimivo videti, katere spletne poker sobe se bodo odločile za oglaševanje na prvenstvu in katere našitke bodo igralci nosili na finalnih mizah s televizijskim prenosom. Bomo letos priča nastopu številnih ne-pokeraških sponzorjev? Kdo sploh želi stegniti svoje lovke tudi v svet pokra? Nekaj je gotovo, vsaj letos, prvenstvo WSOP še ne bo oznamčeno tako kot dirkalni avtomobili razreda NASCAR! Kako pa bo s tem v prihodnje, pa žal ne ve nihče.

5. Novinarji lahko vsako mizo spremljajo samo petminut, nato pa jo morajo 30 minut pustiti pri miru.
Vsaj med predstavniki medijev je ta novost povzročila val negodovanja. Kako ga tudi ne bi, ko pa je naše delo sedaj postalo močno omejeno. Seveda obstajajo argumenti v prid temu pravilu, saj se številni igralci verjetno počutijo malce nelagodno, če so konstantno pod drobnogledom novinarjev. A kljub temu je pri pokru potrebno pomisliti tudi na vse, ki dogajanje zgolj spremljajo in v njem ne sodelujejo. Ti bodo namreč prikrajšani za dobre reportaže, ker bodo novinarji preprosto primorani zapostavljati nekatere mize, ki so jih v prejšnjih minutah že spremljali.

A tu si je pač potrebno naliti čistega vina in priznati, da na turnirjih vse mize niso enako zanimive. Največje zvezde pač ponavadi poskrbijo za največji šov, medtem ko tudi najlepše in najbolj zanimive poteze amaterjev le redko zanimajo koga, dokler se ne odvijajo na finalni mizi. Potem je tu še problem tega, da največji asi navadno na turnir pridejo z zamudo, čemur pogosto sledi to, da se morajo posesti za isto mizo. Ta miza bo seveda za vse zelo zanimiva, vendar pa jo bomo lahko pokrivali le 5 minut, nato pa vam poročali o tem, kakšno je vzdušje v sobi, kdo vse je še na turnirju in samo čakali na to, da se lahko spet vrnemo na njihovo mizo.

Še ena stvar, ki dela to pravilo nepriljubljeno je dejstvo, da to pravilo igralniškemu osebju nalaga zgolj dodatno delo. Odslej bodo namreč turnirski direktor in njegovi nadzorniki morali paziti še na predstavnike medijev in skrbeti, da se ti držijo zastavljenega urnika, kar bo zagotovo še povečalo kaos, predvsem na največjih turnirjih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.