Pet orlov na prvi tekmi v vetrovnem Sapporu

Foto: Epa
Foto: Epa
Karavana svetovnega pokala v smučarskih skokih se je preselila na Japonsko, kjer bo tradicionalno vetrovni Sapporo gostil dve tekmi.
Oglej si celoten članek

Slovenske barve zastopajo Timi Zajc, Anže Lanišek, Domen Prevc, Anže Semenič, Tilen Bartol in prvič to zimo Žiga Jelar. Prav slednji je bil med njimi najboljši v današnjih kvalifikacijah, ko je zasedel 13. mesto.

Kvalifikacije je dobil Avstrijec Stefan Kraft, drugi je bil Poljak Kamil Stoch, tretji pa domačin Ryoyu Kobayashi.

V kvalifikacijah je bil med petimi Slovenci, ki so se uvrstili na sobotno tekmo, v spreminjajočih se razmerah najboljši Jelar, ki je debitiral med elito. Domen Prevc je bil med kvalifikanti 27., Anže Lanišek 29., najboljši Slovenec to zimo Timi Zajc, ki prvič v karieri tekmuje v Sapporu, je bil 32., na tekmi bo nastopil še Anže Semenič, ki je bil 38. Brez tekme je vnovič ostal Tilen Bartol, ki je med le 55 skakalci s startnega seznama zasedel 51. mesto.

Prva od dveh tekem v Sapporu bo na sporedu v soboto ob 8. uri zjutraj po slovenskem času.

Organizatorji tekem svetovnega pokala v Sapporu so imeli danes precej težav z izpeljavo programa, saj je v času predvidenega začetka uradnega treninga tako snežilo, da so ga morali prestaviti. Kmalu so organizatorji del treninga odpovedali in izpeljali le eno serijo, nato pa kvalifikacije.

Padec Konec sezone za nesrečnega skakalca

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.