Pet Slovencev v glavnem tekmovanju

Foto: AFP
Foto: AFP
Na namiznoteniškem svetovnem prvenstvu v kitajskem Suzhouju se je Bojanu Tokiču v glavnem delu pridružil Jan Žibrat, tam pa bodo nastopili še dvojici Jan Žibrat/Darko Jorgič ter Bojan Tokič v paru s Srbom Aleksandrom Karakaševićem, pa tudi Manca Fajmut in Tamara Pavčnik med posameznicami.
Oglej si celoten članek

Jan Žibrat je v soboto premagal Cecila Correo iz Venezuele s 4:0, danes pa v odločilnem sedmem nizu še Turka Gencaya Menegeja in se prvič uvrstil v glavni del SP. Neuspešen je bil debitant Darko Jorgič, ki je sprva s 4:2 premagal Čilenca Manuela Moyo, z 0:4 pa je izgubil proti Madžaru Tamasu Lakatosu.

Žibrat se je v glavni del SP uvrstil še skupaj z Jorgičem, skupaj sta s 3:0 premagala Katarca Mohammeda Abdulhusseina in Abdulrahmana Al-Naggarja. Tja se je prebil tudi Bojan Tokić, ki je v paru s Srbom Aleksandrom Karakasevićem s 3:0 premagal Madžara Lakatosa in Adama Pattantyusa. Obstali sta Manca Fajmut in Alex Galič, ki sta izgubili z 1:3 proti Švicarkama Rahel Aschwanden in Rachel Moret.

Jan Žibrat in Alex Galič sta nato igrala še proti Japoncema Maharu Yoshimuri in Kasumi Ishikawa in izgubila z 1:4, Bojan Tokič in Manca Fajmut pa sta z 0:4 izgubila proti kitajsko-korejskem paru Xin Xu/Haeun Yang.

Fajmutova in Tamara Pavčnik bosta prav tako nastopili na glavnem turnirju, potem ko sta osvojili prvi mesti v kvalifikacijskih skupinah. Pavčnikova je najprej ugnala Malezijko Choi Chi Wong, danes pa Slovakinjo Evo Jurkovo s 4:3. Fajmutova je po dramatičnem boju premagala Malezijko Ho Ying prav tako s 4:3.

V prvem krogu bo Fajmutova igrala z Rusinjo Julijo Prohorovo, Pavčnikova s Severno Korejko Ri Myong Sun, Galičeva pa z Lee Ho Ching iz Hongkonga. Med moškimi Žibrat in Tokič še čakata na tekmeca v prvem krogu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.