Petacchi izkoristil padec

Foto: Žurnal24 Alessandro Petacchi (skrajno levo) je izkoristil padec Cavendisha in Hausslerja
Zmagovalec četrte etape kolesarske dirke po Švici je Italijan Alessandro Petacchi, ki je izkoristil padec Britanca Marka Cavendisha in Nemca Heinricha Hausslerja.
Oglej si celoten članek

Četrta, 192 kilometrov dolga etapa kolesarske dirke po Švici se je končala s skupinskim sprintom, ki je postregel z dramatičnim razpletom. Potem ko sta se zapletla in padla Britanec Mark Cavendish in Nemec Heinrich Haussler, zaustavila še nekaj sprinterjev, je prosto pot do zmage izkoristil Italijan Alessandro Petacchi (Lampre-Farnese Vini).

Na drugo mesto se je uvrstil Danec Matti Breschel, tretji pa je bil Italijan Marco Mercato. Gneča ob padcu je med drugim zaustavila tudi vodilnega v skupnem seštevku Nemca Tonyja Martina, ki pa so mu na koncu vseeno pripisali čas zmagovalca, tako da je ohranil sekundo prednosti pred domačinom Fabianom Cancellaro.

Edini slovenski predstavnik Simon Špilak (Lampre-Farnese Vini) je zasedel 86. mesto, v skupnem seštevku je še naprej 30., za vodilnim zaostaja 42 sekund.

Etapo je zaznamoval tudi dolg samostojni pobeg Francoza Bricea Feillua, ki se je končal nekaj kilometrov pred ciljem. Tako je odločil sprint, v katerem je bil Cavendish že blizu zmage, a ga je v ozadju zaustavil Haussler, ki je zadel v njegovo kolo. Najbolje so jo odnesli tekmovalci, ki so bili na desni strani skupine, od koder se je do svoje prve zmage na tej dirki (v svoji zbirki jih ima drugače že več kot 150) prebil 36-letni Petacchi.

Dirka po Švici, četrta etapa:

1. Alessandro Petacchi (Ita/Lampre-Farnese Vini) 4;57:33
2. Matti Breschel (Dan/Saxo Bank)
3. Marco Marcato (Ita/Vacansoleil)
4. Jose Jaquin Rojas (Špa/Caisse d'Epargne)
5. Robbie McEwen (Avs/Katjuša)
...
86. Simon Špilak (Lampre-Farnese Vini) isti čas

Dirka po Švici, skupni vrstni red:


1. Tony Martin (Nem/HTC - Columbia) 9;38:04
2. Fabian Cancellara (Švi/Saxo Bank) + 0:01
3. Thomas Lövkvist (Šve/Sky) 0:09
4. Rigoberto Uran (Kol/Caisse d'Epargne) 0:10
5. Dries Devenyns (Bel/Quick Step) isti čas
...
30. Simon Špilak (Slo/Lampre) 0:42

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.